x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Cluj-Napoca dă în judecată Guvernul

Primăria Cluj-Napoca dă în judecată Guvernul

de Ovidiu Ciutescu    |    18 Iul 2008   •   00:00
Primăria Cluj-Napoca dă în judecată Guvernul

13:50 • Primăria Cluj-Napoca a anunţat că luni va acţiona în judecată Guvernul, de la care susţine că are de recuperat aproape un milion de lei, sumă cheluită de la bugetul local pentru a organiza referendumurile din mai şi noiembrie 2007.

Primăria Cluj-Napoca a anunţat că luni va acţiona în judecată Guvernul, de la care susţine că are de recuperat aproape un milion de lei, sumă cheluită de la bugetul local pentru a organiza referendumurile din mai şi noiembrie 2007.


DEMERS LEGAL. "Primăria Cluj-Napoca a decis acţionarea în judecată a Guvernului României, prin Ministerul Economiei şi Finanţelor, pentru recuperarea sumei de 920.044,11 lei, contravaloarea cheltuielilor efectuate de la bugetul local, în 2007, pentru organizarea referendumului naţional privind demiterea preşedintelui, alegerea membrilor din România în Parlamentul European şi referendumul naţional privind introducerea votului uninominal pentru alegerea membrilor Parlamentului României”, se arată într-un comunicat de presă al municipalităţii. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a afirmat, astăzi, că era obligaţia Guvernului să dea înapoi banii bugetului local. "E un demers legal pentru recuperarea banilor, iar Guvernul e obligat să returneze suma. Pe de o parte Guvernul bagă mîna în buzunarul administraţiilor locale prin colectarea taxei pe tranzacţii imobiliare şi a taxei de timbru, iar pe de altă parte nu-şi onorează obligaţiile minimale. E o compromitere a principiului responsabilităţii guvernamentale, a autonomiei legale, a descentralizării financiare”, a comentat Boc. În comunicatul de presă al Primăriei Cluj-Napoca se mai arată că acţionarea guvernului în instanţă pentru recuperarea sumelor este obligatorie întrucît, la sfîrşitul anului, "urmează controlul Curţii de Conturi, iar primăria va trebui să facă dovada demersurilor legale intreprinse pentru recuperarea acestor cheltuieli”.

×
Subiecte în articol: observator