x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul din Bechet, trimis în judecată de procurorii DNA

Primarul din Bechet, trimis în judecată de procurorii DNA

28 Apr 2015   •   13:06
Primarul din Bechet, trimis în judecată de procurorii DNA
Sursa foto: Foto: Diana Oros / Inquam Photos

Primarul din Bechet, judeţul Dolj, a fost trimis în judecată de pocurorii DNA pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, se spune în comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

- Tulitu Costel, primarul Bechet, din judeţul Dolj, este acuzat de 6 infracțiuni de abuz în serviciu, din care trei în formă continuată şi 4 infracțiuni de conflict de interese. 

- Petroi Marin, diriginte de șantier, este acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată.

- Paunescu Laurenţiu, administrator al S.C. Consrep Construct S.R.L., este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

În rechizitoriul procurorilor sunt descrise faptele şi implicaţiile şi modul de operare a celor doi inculpaţi, prejudiciul ridicându-se la 1.138.440,95 lei în dauna Ministerului Dezvoltării Regionale şi e 200.901,34 lei în dauna Primăriei Bechet, precum și un folos material necuvenit pentru S.C. Consrep Construct S.R.L. în valoare totală de 1.339.342,29 lei.

Tulitu Costel a aprobat plata a patru facturi emise de către o societate comercială, în lipsa unui angajament legal (contract), în baza căruia să se poată efectua lichidarea, ordonanțarea și plata cheltuielilor cu serviciile de pază din fonduri publice, în valoare totală de 48.862,45 lei, echivalentul a 11.470,87 euro, prin aceasta producând o pagubă bugetului Primăriei Bechet și un folos material necuvenit, în același cuantum, societății comerciale respective, se mai spune în rechizitoriul procurorilor.

×