x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul din Leipzig, la Bucureşti: Sper să creăm nişte punţi între România şi Germania

Primarul din Leipzig, la Bucureşti: Sper să creăm nişte punţi între România şi Germania

03 Oct 2019   •   15:22
Primarul din Leipzig, la Bucureşti: Sper să creăm nişte punţi între România şi Germania
Sursa foto: © Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0 (via Wikimedia Commons)

Reunificarea Germaniei nu ar fi putut fi făcută fără bărbaţii şi femeile care au îndrăznit să iasă pe străzile din Leipzig, a afirmat joi primarul general al oraşului german, Burkhard Jung.

Acesta a participat la evenimentul "Leipzig oraş turistic", organizat cu ocazia "Zilelor culturale Leipzig la Bucureşti" de Ambasada Germaniei, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

"Reunificarea Germaniei nu ar fi putut fi făcută fără bărbaţii şi femeile care au îndrăznit să iasă pe străzile din Leipzig. 9 octombrie este ziua decisivă în acest sens. Peste 70.000 de oameni s-au adunat atunci în locurile publice din oraşul nostru şi, deşi armata era pregătită să înăbuşe această adunare a oamenilor şi totul era pregătit în acest sens, totuşi demonstraţiile au fost paşnice şi armele nu au tras. Astfel, un regim care era beligerant a fost înlăturat prin acest spirit pacifist al oamenilor şi, o lună mai târziu, Zidul Berlinului a căzut. Dorim să mulţumim pentru faptul că putem să sărbătorim acest lucru aici în Bucureşti, pentru că este şi o legătură cu evenimentele care au avut loc atunci în Bucureşti, în România", a spus primarul general al oraşului Leipzig.

El a amintit că săptămâna viitoare, în Leipzig, va avea loc un Festival al luminilor, eveniment prin care se marchează căderea Zidului Berlinului şi i-a invitat pe români să viziteze oraşul.

"Vreau să vă invit călduros şi sper să putem să primim mai mulţi români în viitor, în Leipzig, şi să creăm nişte punţi între România şi Germania, şi între Bucureşti şi Leipzig, pentru că ne uneşte această experienţă de atunci, chiar dacă lucrurile s-au petrecut altfel în România există această experienţă a transformării, a schimbării, şi, aşa cum aţi văzut, cultura este un ambasador important, este un teren pe care ne putem întâlni foarte bine, de exemplu prin muzică, prin muzee sau târguri", a precizat Burkhard Jung.

Cristian Sallai, director Organizaţia Germaniei pentru Turism - Biroul regional, a spus că Germania este una dintre cele mai importante destinaţii pentru turismul cultural din Europa, această ţară fiind şi una dintre destinaţiile europene preferate de turiştii români.

"Românii au generat, în 2018, 1.132.000 de înnoptări, ceea ce este un record semnificativ. (...) Creşterea înnoptărilor generate de turiştii români din 2008 până în prezent a fost de peste 200%. În 2018, a fost o creştere de 8,2 procente, iar anul acesta ne îndreptăm spre o creştere undeva între două şi trei procente. (...) În momentul de faţă, suntem pe poziţia 17 în ceea ce priveşte pieţele sursă la nivel mondial pentru Germania", a menţionat Cristian Sallai.

El a afirmat că cele mai multe nopţi petrecute de români în această ţară au fost în Bavaria - 28,2%, landul Baden-Wurttemberg - 16,4% şi Renania de Nord - Westfalia - 13%.

Printre preferinţele românilor, vacanţele au fost clasate pe primul loc, cu 38% din totalul călătoriilor din Germania, urmate de călătoriile de afaceri - 33% şi alte tipuri de călătorii - 29%.

AGERPRES

×