x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul din Năvodari a fost arestat preventiv pentru luare de mită

Primarul din Năvodari a fost arestat preventiv pentru luare de mită

15 Noi 2012   •   20:35
Primarul din Năvodari a fost arestat preventiv pentru luare de mită
Sursa foto: Agerpres

Tribunalul Bucureşti a admis, joi seară, cererea procurorilor anticorupţie şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Nicolae Matei, primarul din Năvodari, acuzat de dare de mită. Decizia poate fi contestată de edil la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl acuză pe primarul din Năvodari că în perioada iunie-octombrie 2012 i-a solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în acestea, considerând că sunt "abuzive, nejustificate şi motivate politic".

Nicolae Matei i-ar fi promis ofiţerului de poliţie o recompensă, "materializată prin acordarea, în data de 25 octombrie 2012, a două loturi de teren situate în Năvodari", conform comunicatului de presă al DNA.

"Darea acestor terenuri s-a făcut indirect, prin intermediari, prin simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de aceşti intermediari. Conform contractelor, preţul acestor terenuri este de 59.000 de lei", a precizat DNA.

Avocatul lui Nicolae Matei, Petre Buneci, a declarat, conform Mediafax, că toate acuzaţiile sunt probate prin nişte interceptări şi "câteva post-it-uri" care nu au mare relevanţă în dosar.

Acesta a subliniat că nu era posibil ca Nicolae Matei să încerce să îi ofere mită comisarului şef, atâta vreme cât între cei doi exista o duşmănie cunoscută la nivel public.

Avocatul a mai spus că persoana care s-a ocupat de intermedierea vânzării terenurilor ce ar fi fost oferite drept mită, în suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi, era de fapt un ofiţer infiltrat de către anchetatori.

Buneci a arătat că între probele procurorilor se numără şi o serie de interceptări, care însă, în opinia sa, nu ar avea nicio relevanţă. Avocatul a precizat că, în transcrierea înregistrărilor ambientale, doar poliţistul este cel care vorbeşte şi, practic, îl instigă pe Nicolae Matei, iar în dreptul clientului său apar doar puncte de suspensie.

Avocatul a mai arătat că primarul din Năvodari nu a dat nicio declaraţie în faţa anchetatorilor.

×