x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul din Năvodari, cercetat de DNA pentru dare de mită

Primarul din Năvodari, cercetat de DNA pentru dare de mită

14 Noi 2012   •   18:19
Primarul din Năvodari, cercetat de DNA pentru dare de mită
Sursa foto: NONA JALBA/AGERPRES

Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, a fost ridicat de procurorii DNA şi dus pentru audieri la Bucureşti.

Edilul-șef ar fi încercat să ofere drept mită unor poliţişti mai multe terenuri situate în Năvodari, pe malul mării, pentru a scăpa de un dosar penal, susţin surse din DNA.

Unul dintre cazurile care l-a adus în atenţia oamenilor legii ar fi o tranzacţie cu zeci de hectare de teren din Tabăra Năvodari, teren aflat la malul mării, pe care l-a înstrăinat pe un preţ derizoriu faţă de nivelul pieţei, prejudiciind statul cu 150 de milioane de euro.

Nicolae Matei este membru PSD din anul 2000, în perioada 2004-2006 a fost secretar al Comisiei Juridice, 2004 – 2008, consilier local, 2005 - 2008 președinte al Organizaţiei Orășenești PSD Năvodari, 2006 - 2007 membru al Comisiei Sociale, din 2007 și până în 2008, președintele Comisiei Sociale, membru al Comisiei Juridice și reprezentant Procesual al Consiliului Local Năvodari, conform biografiei de pe site-ul instituţiei.

Primarul din Năvodari are un teren, un apartament şi este asociat la o firmă şi acţionar la alta

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, audiat în această seară  de către procurorii anticorupţie, la sediul central al DNA, în legătură cu presupuse fapte de corupţie, deţine, conform declaraţiei de avere, un teren agricol, un apartament şi este asociat unic la o firmă şi acţionar la alta. Potrivit declaraţiei de avere din aprilie 2012, Nicolae Matei are un teren agricol extravilan Năvodari de 25,5 hectare, achiziţionat între 2001-2009 şi un apartament în Năvodari, cumpărat în 2001, potrivit Mediafax.

Priamrul este asociat unic la SC Top Vision SRL Năvodari, valoarea totală a părţilor sociale fiind de 4,3 milioane de lei şi este acţionar la SC Legmas SA Năvodari, valoarea acţiunilor fiind de peste patru milioane de euro. În ultimul an fiscal, Matei a obţinut 31.994 de lei din salariul de primar, 222.557 de lei din dividendele încasate de la SC Top Vision SRL Năvodari şi 500 de lei din arendă.

La capitolul "împrumut acordat” figurează suma de 483.236,39 lei ca fiind un cont curent deschis în perioada 2008 - 2011, însă nu se precizează foarte clar dacă este un împrumut pe care Matei l-ar fi acordat altcuiva. Presa locală a relatat că în ultimii patru ani primarul Nicolae Matei, asociat în SC Dormarbib Grup, ar fi fost implicat în mai multe tranzacţii imobiliare şi licitaţii "cu dedicaţie”.

×