x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Piteștiului, ARESTAT pentru 30 de zile. Tudor Pendiuc este acuzat de fapte de corupție

Primarul Piteștiului, ARESTAT pentru 30 de zile. Tudor Pendiuc este acuzat de fapte de corupție

12 Dec 2014   •   18:29
Primarul Piteștiului, ARESTAT pentru 30 de zile. Tudor Pendiuc este acuzat de fapte de corupție

Tribunalul Bucureşti a admis azi propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a primarului din Piteşti, Tudor Pendiuc, pus sub acuzare pentru corupţie. În acelaşi dosar, judecătorii au respins cererea procurorilor de arestare a lui Constantin Scarlat, reprezentant al SC CNCD SA, cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată.

Decizia nu este definitivă.

Procurorii au solicitat înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile faţă de Tudor Pendiuc, pentru că a încălcat obligaţia stabilită de instanţă de a nu lua legătura cu ceilalţi inculpaţi din dosar.

Pendiuc este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată în dosarul privind încheierea şi executarea unui contract de asociere în participaţiune care ar fi prejudiciat bugetul Primăriei Piteşti cu 5 milioane de euro.

Solicitarea procurorilor DNA de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive în cazul lui Tudor Pendiuc a fost motivată de faptul că primarul a vorbit de mai multe ori la telefon cu o consilieră a sa, Elena Carmen Lis, care are calitatea de suspect în acelaşi dosar. Anchetatorii au constatat că Pendiuc nu a contactat-o direct pe Elena Carmen Lis, ci prin intermediul unor persoane apropiate acesteia.

×