x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Probe suspecte în dosarul lui Mazăre

Probe suspecte în dosarul lui Mazăre

de Dan Constantin    |    09 Apr 2014   •   10:39
Probe suspecte în dosarul lui Mazăre
Sursa foto: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto

DNA a convocat presa să asiste la descinderile de la locuinţa lui Radu Mazăre şi de la primăria din Constanţa, unde procurorii au scotocit nouă ore. În acest timp, Radu Mazăre se afla în Bucureşti si a fost adus la audieri spre prânz, fiind ridicat de la un restaurant din Herăstrau. Şi aici fusese plantat un observator care a filmat scena, distribuită spre canalele media băsiste.

Tot marţi a fost reţinut şi patronul firmei Safir Structures, israelianul Morgenstern Avraham. Safir Structures este prezentă în România de 15 ani şi are numeroase contracte pentru lucrări de infrastructură. În Constanţa, valoarea lucrărilor angajate se ridică la aproape 100 milioane de euro, firma realizând în ultimii zece ani modernizarea reţelelor de transport şi alte lucrări edilitare. Din 2011, a fost angajată la realizarea locuinţelor sociale, un proiect de mare interes, de care beneficiază până acum circa 900 de familii cu venituri modeste. Preţul de 288 euro pe mp a aruncat piaţa imobiliară în aer, arătând că preţul real al construcţiilor de locuinţe pleacă de la niveluri mult mai reduse dacât cele practicate de dezvoltatori.

Radu Mazăre şi patronul israelian au fost criticaţi de alţi jucători din piaţa imobiliară pentru că strică preţurile. Firma Safir Structures a realizat în ţară lucrări de construcţii de şosele în Alexandria, Şoseaua de Centură, modernizarea Şoselei Craiova - Alexandria, lucrări de autostrăzi şi de modernizări de drumuri în Maramureş. Contractul imputat de DNA se referă la o suplimentare de cost a lucrărilor la locuinţele sociale, aprobat de Consiliul municipal Constanţa. Un ONG cu orientare profund băsistă - Institutul de Politici Publice - a solicitat anterior date despre lucrările de infrastructură realizate în Constanţa de Safir Structures. Kovesi nu a vrut să precizeze cine a depus plăngerea în acest caz.

×
Subiecte în articol: radu mazare dna coruptie mazare retinut