x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procesiune de Floriile Catolice, duminică, în Capitală, pentru prima dată de la începerea pandemiei

Procesiune de Floriile Catolice, duminică, în Capitală, pentru prima dată de la începerea pandemiei

10 Apr 2022   •   09:50
Procesiune de Floriile Catolice, duminică, în Capitală, pentru prima dată de la începerea pandemiei

Pentru prima dată după declanșarea pandemiei, duminică va avea loc în Capitală o procesiune de Florii, organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei, pentru a marca sărbătoarea Floriilor în Biserica Catolică de rit latin, duminică, va avea loc tradiționala Procesiune de Florii, la care vor lua parte credincioși, persoane consacrate şi preoţi din comunităţile şi parohiile romano-catolice din București și împrejurimi.

Procesiunea va începe la ora 15.00, din Piața „Fer. Vladimir Ghika” de lângă Biserica Franceză (Sacré Coeur – Preasfânta Inimă a lui Isus), cu celebrarea de sfințire a tradiționalelor ramuri, și se va încheia la Catedrala Sf. Iosif, având următorul traseu: Piața „Fer. Vladimir Ghika”, Str. Cpt. Demetriade, B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot, Catedrala Sf. Iosif.

Când procesiunea va ajunge la Catedrala Sf. Iosif, în jurul orei 16.00, în Catedrală se va celebra Sfânta Liturghie prezidată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Este prima dată când ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de București, va conduce procesiunea de Florii pe străzile Capitalei, după luarea în posesie canonică a Arhidiecezei de București pe 11 ianuarie 2020, dat fiind că Paștele 2020 a fost celebrat în condițiile stării de urgență, fără participarea credincioșilor în biserici, iar Paștele 2021, în condițiile stării de alertă, cu participarea limitată la slujbe și suspendarea procesiunilor.

„Pentru credincioşii romano-catolici, participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din Duminica Floriilor este un prilej de mărturisire publică a credinţei şi de unitate cu toţii creştinii catolici din România şi din lumea întreagă. Ne bucurăm că acum putem organiza din nou tradiționala procesiune de Florii pe străzile Capitalei; în același timp, în această zi când la Sfânta Liturghie are loc vestirea Pătimirii Mântuitorului, îi purtăm în rugăciune pe toți oamenii care suferă, din întreaga lume, în special pe cei care îndură consecințele tragice ale războiului din Ucraina”, a declarat ÎPS Aurel Percă.

Duminica Floriilor celebrează intrarea solemnă a lui Isus Cristos în Ierusalim și deschide Săptămâna Sfântă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: florii catolice