x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorii DNA au extins urmărirea penală, pentru abuz în serviciu, împotriva lui Radu Mazăre

Procurorii DNA au extins urmărirea penală, pentru abuz în serviciu, împotriva lui Radu Mazăre

06 Feb 2015   •   13:33
Procurorii DNA au extins urmărirea penală, pentru abuz în serviciu, împotriva lui Radu Mazăre
UPDATE 15:52 - Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) - Serviciul Teritorial Constanța au dispus extinderea urmăririi penale față de suspectul Radu Mazăre, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, au informat reprezentanții DNA, printr-un comunicat remis presei, menționând că este vorba de un dosar privind retrocedările în care a fost începută urmărirea penală anul trecut.

Conform anchetatorilor, pe 24 octombrie 2008, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a membrilor unei comisii de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul primăriei Constanța, din care făceau parte: Mazăre Radu Ștefan — primarul municipiului Constanța, Constantinescu Nicușor Daniel — fost consilier municipal, Racu Constantin — fost director al Direcției Administrație Publică, — Dospinescu Daniela Ramona — directorul Direcției Patrimoniu, Marica Ion — directorul Direcției Tehnic Investiții, Miron Dan — fost consilier municipal și consilierii juridici Tălpău Cristian, Chircă Nora Alina și (fost) Ghițulescu Bogdan, în sarcina acestora reținându-se infracțiunile: abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată; fals intelectual, în formă continuată; asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Procurorii îl acuză în prezent pe primarul Constanței că avea obligația să-i suspende din funcție pe funcționarii publici menționați, angajați ai primăriei.
..............................................

Primarul Radu Mazăre a ajuns azi la sediul DNA Constanța pentru a fi audiat. La intrarea în sediul DNA, Radu Mazăre a declarat că a fost chemat într-o cauză care vizează un teren din stațiunea Mamaia.

”Astăzi merg la DNA Constanţa într-un dosar în care sunt vreo două-trei acuzaţii, una dintre ele fiind pentru un teren vândut în staţiunea Mamaia, în anul 2004, terenul de sub celebra clădire castel. Castelul a fost privatizat şi terenul a fost ulterior cumpărat de la Consiliul Local, prin votul Consiliului Local şi cu evaluare. Eu sunt suspect în dosarul ăsta de la DNA Constanţa de mai multă vreme, pentru fel de fel de bazaconii din astea. Acum nu ştiu ce vrea (DNA -n.r.) să-mi aducă la cunoştinţă. Mi-am luat avocat, mă prezit la ora 13.00 şi asta e, asta este viaţa mea de zece ani”, a spus Radu Mazăre înainte de audiere. 

Întrebat dacă se aşteaptă să fie reţinut, el a spus că nu crede, dar că, oricum, şi-a luat o geacă groasă.

Procurorii DNA au făcut percheziţii, joi, la sediul Primăriei Constanţa, precum şi la sediile mai multor firme, între care şi SC Soti Cable Neptun SRL, a omului de afaceri Sorin Strutinsky, fiind verificate contractele încheiate între acestea şi Primăria Constanţa.

Primarul Radu Mazăre a asistat la percheziţii mai puţin de o oră, după care a fost lăsat de anchetatori să plece.


 



×
Subiecte în articol: radu mazare Sorin Strutinsky