x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Producătorul medicamentului Nurofen riscă o amendă de 6 milioane de dolari pentru „comportament înșelător”

Producătorul medicamentului Nurofen riscă o amendă de 6 milioane de dolari pentru „comportament înșelător”

14 Apr 2016   •   12:26
Producătorul medicamentului Nurofen riscă o amendă de 6 milioane de dolari pentru „comportament înșelător”

Producătorul medicamentului Nurofen, Reckitt Benckiser, riscă să primească o amendă de 6 milioane de dolari pentru lansarea analgezicelor „țintă” (pentru anumite tipuri de dureri), vândute la un preț dublu față de gama standard, care oferă aceleași ingrediente active și același efect.

În decembrie, Curtea Federală din Australia a descoperit că firma britanică care fabrică Nurofenul a adoptat un „comportament înșelător” susținând că diferitele variante ale medicamentului disponibile pe piață „țintesc” anumite tipuri de durere în ciuda faptului că erau identice.

Reckitt Benckiser a primit la acel moment ordinul de a-și retrage produsele de pe rafturile farmaciilor și a supermarket-urilor în trei luni.

Potrivit theguardian.com, Nurofen Durere de Spate, Nurofen Dureri Menstruale și Nurofen Migrene conțin toate 342 mg de ibuprofen, dar costă de două ori mai mult decât varianta clasică a medicamentului.

 

Răspuns cu privire la decizia Curții Federale din Australia referitoare la analgezicele Nurofen comercializate în Australia

 

Nurofen a luat la cunoștință decizia Curții Federale din Australia cu privire la ambalajul analgezicelor Nurofen. Producătorul Nurofen nu a intenționat în niciun moment să inducă în eroare pacienții din Australia și a reacționat imediat, completând cu informații suplimentare etichetele respectivelor medicamente, care reprezintă mai puțin de 5% din gama Nurofen comercializată în Australia.

Acest caz se referă doar la Australia și nu este aplicabil în alte țări sau regiuni, așadar nici în România, unde toate medicamentele Nurofen vor continua să fie disponibile în farmacii.

Este important de menționat că nu toate analgezicele Nurofen au aceeași formulă. Medicamentele Nurofen au diferite formule pe bază de ibuprofen care necesită procese de fabricație specifice. Medicamentele Nurofen destinate tratării diferitelor tipuri de dureri, comercializate în Australia, conțin ibuprofen lizinat, o formulă unică in gama Nurofen, ce face ca absorbția să fie mai rapidă decât în cazul altor analgezice Nurofen pe bază de ibuprofen standard.

În Australia lansarea medicamentelor Nurofen cu ambalaje specifice unui anumit tip de durere a fost făcută cu intenția de a ajuta pacienții în alegerea neasistată a medicamentelor, dat fiind că medicamentele fără prescripție medicală (OTC) pot fi cumpărate din magazine ce comercializează bunuri de larg consum, fără a beneficia de sfatul farmacistului.

×
Subiecte în articol: nurofen medicamente amenda nurofen plus