x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comitet naţional pentru prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale

Comitet naţional pentru prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale

17 Iun 2021   •   13:02
Comitet naţional pentru prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Ministerul Sănătăţii a finalizat un proiect de hotărâre pentru înfiinţarea Comitetului naţional pentru prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale, în cadrul căruia va fi aprobată o strategie pe această temă, informează instituţia într-un mesaj publicat pe Facebook.

 



În prezent, se lucrează la finalizarea normelor de aplicare a Legii nr. 3/2021 privind prevenirea, diagnosticarea şi tratamentul infecţiilor asociate asistenţei medicale din unităţile medicale şi din centrele rezidenţiale pentru persoanele adulte aflate în dificultate din România.

"Obiectivele principale vizează îmbunătăţirea substanţială a metodologiei de supraveghere şi raportare a infecţiilor nosocomiale, crearea de structuri în cadrul spitalelor pluri-disciplinare care să permită izolarea şi tratarea atât a infecţiei nosocomiale, cât şi a patologiei de bază în condiţii de siguranţă pentru ceilalţi pacienţi şi evitându-se răspândirea germenilor multi-rezistenţi la antibiotice în alte unităţi sanitare în urma transferului, precum şi reglementarea la nivel naţional a accesului restricţionat al aparţinătorilor la pacienţii cu infecţii cu gemeni multi-rezistenţi", mai precizează aceeaşi sursă.

×
Subiecte în articol: ministerul sănătăţii