x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Promisiuni - Belu si Bitang, invitati la Parlament

Promisiuni - Belu si Bitang, invitati la Parlament

03 Feb 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Deputatii din Comisia de invatamant, stiinta, tineret si sport a Camerei i-au rugat ieri pe fostii antrenori ai lotului national de gimnastica sa revina asupra demisiei. Ei le-au promis lui Octavian Belu si Marianei Bitang ca vor face intr-un timp-record modificarile necesare Legii sportului, luand deja in unanimitate o decizie in acest sens.
DANA PICIU

DISCUTII. Antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang au fost audiati ieri la Comisia de sport a Parlamentului
Decizia de a modifica Legea sportului, mai ales la capitolul care reglementeaza relatia dintre antrenor, sportiv si federatie, a fost luata in unanimitate de catre membrii comisei la finalul intalnirii cu fostii antrenori ai lotului roman de gimnastica, Mariana Bitang si Octavian Belu. Cei doi au venit la Parlament insotiti de cinci dintre componentele lotului de gimnastica: Monica Rosu, Dana Sofronie, Alexandra Irimia, Andreea Munteanu si Floarea Leonida. Belu a aratat ca nu ar fi ajuns in situatia de a-si da demisia daca ar fi fost reglementate pana acum aspectele care ii privesc pe toti antrenorii din Romania si daca situatia sa si a colegei sale ar fi fost stabilitaprin contracte ferme ca antrenori si nu ca profesori de educatie fizica. "Sistemul legislativ din sportul romanesc este perfectibil si in fiecare an i-au fost aduse noi reglementari. Sper ca si din aceasta intamplare a mea sa se creeze baza pentru alte imbunatatiri ale legislatiei", a spus Octavian Belu, asigurandu-i pe deputati ca se va pune la dispozitia lor pentru a le face cunoscute toate problemele cu care se confrunta un antrenor.

Parlamentarii prezenti ieri la discutia cu Belu si Bitang i-au rugat pe antrenori sa se razgandeasca in privinta demisiei si sa se intoarca la echipa de gimnastica, promitandu-le ca vor face modificarile legislative necesare intr-un timp-record.

NEVOIA DE TIMP. Octavian Belu a spus insa ca deocamdata are nevoie de timp pentru a-si rezolva problemele care-i afecteaza alte zone ale vietii. "Nu ma joc cu legea si sunt preocupat de ceea ce mi s-a intamplat in ultimul timp. Parca ar fi un vis urat care nu ma lasa sa ma pot concentra la altceva. Nu plec, nu ma ascund, nu am nimic sa-mi reprosez din punct de vedere profesional", a mai spus Belu, precizand ca nu are de gind sa lucreze in strainatate pentru bani. "Am stat 6 luni numai pe salariul de la club. Daca venea cineva sa-mi spuna sa mai stau inca 6 luni pentru ca sunt probleme, as fi facut-o. Nu banii au fost motivul demisiei, asa cum s-a speculat in ultimul timp. Sunt oameni dispusi sa faca asigurari de sanatate pentru sportive si sa ma plateasca si pe mine ca antrenor, dar nu vreau sa dau curs acestor propuneri. Daca as mai face gimnastica, as face pentru aceste fetite, care au fost alaturi de mine tot timpul si care merita totul", a incheiat Belu. Comisia de invatamant, tineret si sport va chema la audieri pe reprezentantii Federatiei Romane de Gimnastica si pe cei ai Comitetului Olimpic Roman, iar la finalul acestor discutii va elabora modificarile pentru legea sportului.

Belu este asteptat, Bitang se gandeste

Ramasa fara antrenor la lotul feminin dupa demisia lui Octavian Belu, Federatia Romana de Gimnastica nu a gasit pana acum nici un inlocuitor.
DORITA. Mariana Bitang ramane unica solutie viabila pentru lotul feminin de gimnastica
VARIANTA. In sedinta Comitetului Executiv care a avut loc ieri, presedintele Nicolae Vieru a anuntat ca va incerca sa-l faca pe Belu sa revina asupra deciziei de a demisiona. "Speram ca Octavian Belu va reveni la lotul feminin de gimnastica al Romaniei", a declarat Vieru. El a precizat ca de pregatirea gimnastelor se vor ocupa Lucian Sandu si Mariana Bitang, aceasta din urma cerand un ragaz de cateva zile pentru a furniza un raspuns concret.

RAGAZ. "S-a ajuns la o decizie cu privire la situatia lotului feminin de gimnastica. I-am oferit posibilitatea de a se intoarce la lot dupa ce isi va rezolva problemele personale. Sunt convins ca Octavian Belu si Mariana Bitang isi vor continua drumul alaturi de gimnastica romaneasca", a declarat Nicolae Vieru. Presedintele FRG a anuntat ca a convins-o pe Catalina Ponor sa-si continue cariera inca un an, urmand ca de azi sa revina la antrenamente. (Sorin Anghel)

×
Subiecte în articol: observator gimnastica belu bitang octav