x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Transportatorii, PROTEST de amploare la nivel naţional. Centura Capitalei, BLOCATĂ de TIR-uri

Transportatorii, PROTEST de amploare la nivel naţional. Centura Capitalei, BLOCATĂ de TIR-uri

09 Dec 2013   •   09:34
Transportatorii, PROTEST de amploare la nivel naţional. Centura Capitalei, BLOCATĂ de TIR-uri
UPDATE 11:33 - Transportatorii de mărfuri au blocat Centura Capitalei. Ei sunt în grevă generală, fiind nemulţumiţi că autorităţile nu-şi respectă angajamentele.
----------------------------------------

Aproximativ 120 de TIR-uri staționate au blocat luni dimineața traficul rutier pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu, parte din Autostrada A1, în zona localității Cristian (județul Sibiu), potrivit poliției.

"Traficul este blocat pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu, parte din A1", a declarat pentru Agerpres, inspector principal Anca Bloanca, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Sibiu.

La fața locului s-au deplasat polițiști care încearcă să deblocheze traficul.

Câteva zeci de șoferi de pe mașini de transport marfă au protestat şi la ieșirea din municipiul Botoșani spre Suceava. Camioanele care au staționat pe drumul european E 58 Botoșani-Suceava au blocat doar câte o bandă pe fiecare sens de mers, circulația rutieră nefiind afectată.

Transportatorii din Botoșani au aderat la acțiunile organizate la nivel național de Confederația Națională Rutieră.

Peste 86.000 de camioane ar putea rămâne pe loc, începând de luni, 9 noiembrie, în urma deciziei transportatorilor de a-și opri activitatea pe termen nelimitat, nemulțumiți de atitudinea recentă a ministerului de resort, Ramona Mănescu, a declarat pentru Agerpres Augustin Hagiu, consultant în transporturi și președinte al Confederației Naționale Rutiere (CNR).

"Ministerul Transportatorilor nu și-a respectat, în ultima perioadă, angajamentele în ceea ce privește îmbunătățirea contextului legislativ în care transportatorii își desfășoară activitatea. Tocmai de aceea, noi sperăm că, începând de luni, 9 noiembrie, peste 86.000 de camioane vor rămâne pe loc la nivelul întregii țări, acțiunea urmând să continue pe termen nelimitat", a afirmat Augustin Hagiu.

Potrivit unui comunicat remis de CNR, transportatorii rutieri de mărfuri reclamă, totodată, măsura anunțată de Guvern, de scumpire a carburanților, o dată prin creșterea accizei, dar și prin noua taxă de 7 eurocenți + TVA, introdusă în prețul carburanților.

×