x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest AUR împotriva „vaccinării obligatorii”: Stegarul dac s-a urcat la balconul Ministerului Sănătății

Protest AUR împotriva „vaccinării obligatorii”: Stegarul dac s-a urcat la balconul Ministerului Sănătății

de Redacția Jurnalul    |    17 Aug 2023   •   16:37
Protest AUR împotriva „vaccinării obligatorii”: Stegarul dac s-a urcat la balconul Ministerului Sănătății
Sursa foto: Antena 3 CNN

Protestatarii anti-vacciniști mobilizați de AUR la Ministerul Sănătății s-au îmbrâncit cu jandarmii și au strigat "Rafila, trădătorul!" și "Jandarmeria apără hoția".

Ei acuză riscul ca vaccinarea să devină obligatorie în România, deși ministrul Alexandru Rafila a dezmințit în mod repetat această posibilitate.

Un participant la protest - cunoscut și de la alte acțiuni similare și asimilat de cultura urbană drept "Stegarul Dac" - s-a urcat pe la balconul Ministerului Sănătății.

Protestatarii AUR au aruncat, de asemenea, cu sticle în forțele de ordine, ca răspuns la demersul oamenilor legii de a scoate din mulțime o persoană agresivă.

Deocamdată, jandarmii reușesc să țină mulțimea sub control.

 

Rafila, despre protestul AUR: În fața ministerului se desfășoară o demonstrație a unui partid politic

În fața ministerului se desfășoară o acțiune de informare incorectă, neadevărată, care are ca și scop scăderea conștientizării populației în ceea ce privește utilitatea vaccinării, a declarat ministrul Sănătății Alexandru Rafila, cu privire la protestul AUR organizat joi.

 

"Am văzut niște sloganuri 'Vaccinat=Intoxicat'. Eu vă asigur că majoritatea celor care sunt aici au fost vaccinați în copilărie, nu mi s-a părut că au fost intoxicați, dar cred că intoxicarea (...) se referă la intoxicarea politică și la dezvoltarea unui subiect neadevărat", a spus Rafila.

„În fața ministerului se desfășoară o demonstrație a unui partid politic. Cred că este o greșeală majoră care afectează interesul național și interesul populației acestei țări de a politiza un subiect atât de bine cunoscut de către toată lumea și care a făcut în așa fel încât foarte multe generații de oameni să beneficieze de vaccinare și de prevenire a bolilor infecțioase”, a transmis ministrul Rafila.

×