x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest suspendat. Activitatea la metrou va fi reluată de sâmbătă

Protest suspendat. Activitatea la metrou va fi reluată de sâmbătă

26 Mar 2021   •   18:47
Protest suspendat. Activitatea la metrou va fi reluată de sâmbătă
Sursa foto: Lucian Alecu

Protestul angajaților de la Metrorex a fost suspendat, iar activitatea la metrou va fi reluată, a anunțat vineri seara Prefectura București.

„Părțile invitate au convenit reluarea activității la metrou”, au anunțat reprezentanții Prefecturii București, unde vineri a avut loc o întâlnirea de dialog social cu reprezentanții sindicali, Sindicatul Liber Metrou – USLM și CNSLR Frăția, conducerea Metrorex și reprezentanții lucrătorilor din subteran.

Conform reprezentanților Prefectuirii, această întâlnire a fost determinată de situația de la stația de metrou Piața Unirii.

Circulația metroului ar urma să fie reluată de sâmbătă.

Bucureştiul a fost vineri paralizat de greva de la Metrou. Peste 250.000 de călători au rămas dimineaţă fără transport, după ce sindicaliştii din Metrorex au decis să facă un protest spontan.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că protestul este ilegal.

„Legea este lege pentru toți. În condițiile în care îți asumi să declanșezi să provoci un protest, fie el și spontan, trebuie să știi că în stare de alertă acest lucrru este ilegal. Când declanșezi un conflict de muncă în ceea ce privește transportul public cu metroul, trebuie să știi că ai obligația legală să asiguri minim o treime din transport. Din păcate, aceste lucruri au fost desconsiderate, iar în consecință vor suporta prevederile legale în vigoare. Înțeleg că există o solicitare Metrorex care a ajuns la noi și am trimis-o de urgență la DIICOT. (...) A venit o plângere din partea Metrorex în care îi acuză pe cei care participă la acest protest de sabotaj, de terorism”, a declarat ministrul de Interne.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: metrou