x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Purtătorul de cuvânt al Guvernului, în proces pentru TVA cu Guvernul

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, în proces pentru TVA cu Guvernul

de Victor Ciutacu    |    20 Feb 2012   •   12:41
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, în proces pentru TVA cu Guvernul

Update: Avocatul Gheorghe Piperea a declarat, pentru Jurnalul National, ca Dan Suciu l-a asigurat astazi ca va ramane parte in procesul intentat Guvernului Romaniei, intrucat nu are motive sa-si schimbe opinia conform careia stabilirea retroactica a TVA este ilegala.

Vara trecuta, un grup de jurnalisti, artisti si creatori care au fost retribuiti de-a lungul anilor pe drepturi de autor a dat statul in judecata, prin intermediul avocatului Gheorghe Piperea, intr-un proces colectiv ce viza declansarea de catre ANAF a procedurilor de inspectie fiscala si intentia autoritatilor guvernamentale de a le percepe, retroactiv, TVA pe veniturile incasate. In esenta, initiatorii actiunii in instanta au considerat ilegal sa li se perceapa retroactiv TVA (bani pe care nu i-au incasat vreodata si pe care ANAF nu li i-a solicitat niciodata, in diversele comunicari scrise aferente incheierilor exercitiilor fiscale anuale) pe drepturile de autor aferente activitatilor independente pe care le-au prestat in ultimii cinci ani. In acest moment, conform unei sentine executorii a Curtii de Apel Bucuresti, aplicarea actelor normative pe care s-a bazat statul in demersul sau este suspendata pana la judecata pe fond a cazului.

Cele doua parti ale actiunii judiciare in desfasurare sunt grupul jurnalistilor, artistilor si creatorilor, respectiv Guvernul Romaniei, Ministerul Finantelor Publice si ANAF. Printre cei care fac parte din prima categorie se numara si Dan Suciu, in calitatea lui de realizator de emisiuni economice la The Money Channel. Care Dan Suciu a fost numit, astazi, purtator de cuvant al premierului Mihai Razvan Ungureanu, cu rang de secretar de stat in Guvernul Romaniei. Si care, pana la o eventuala decizie hotarata, va fi nevoit sa sustina pozitia public Guvernului Romaniei in procesul pe care el insusi, intre altii, il are cu Guvernul Romaniei. Ceea ce suna macar a contradictie de idei...

×
Subiecte în articol: dan suciu proces guvern