x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PUZ-uri din 5 sectoare, suspendate până în 2022. Nicușor Dan: Este o victorie a socității civile

PUZ-uri din 5 sectoare, suspendate până în 2022. Nicușor Dan: Este o victorie a socității civile

26 Feb 2021   •   19:53
PUZ-uri din 5 sectoare, suspendate până în 2022. Nicușor Dan: Este o victorie a socității civile
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susține că suspendarea PUZ-urilor din cinci sectoare ale Capitalei, aprobată vineri de Consiliul General al Municipiului București, este o victorie a societății civile, care reclamă de ani de zile abuzurile urbanistice.

„Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureștiului,. Ani de zile a prevalat interesul privat și diferite rețele de interse în fața interesului public. Urbanismul ultimilor ani a fost o golănie. Majoritatea Consiliului General, USR-PNL, a luat azi o decizie curajoasă, corectă și a dovedit că este o adevărată autoritate publică”, a spus Nicușor Dan.

Acesta a precizat că suspendarea PUZ-urilor este un semnal pentru investitorii de bună-credință.

„Prin aceste PUZ-uri de sector, într-o capitală sufocată de poluare, în care copiii au boli respiratorii și vârstnicii au boli cardio-vasculare generate de această poluare a aerului, urmau să dispară sute de hectare de spațiu verde. Bucureștiul pierdea oportunități de dezvoltare, cum este metroul de suprafață, cum sunt salba de lacuri din Nordul Bucureștiului, este un semnal pentru toți investitorii de bună credință, pentru arhitecți, pentru constructori, că orașul acesta are nevoie de dezvoltare, făcută pentru cetățean, nu pentru niște interese speculative. Este deci o victorie a societății civile care reclamă de ani de zile aceste abuzuri urbanistice”, a mai spus Nicușor Dan.

El a anunțat vineri pe Facebook că a avut discuții cu liderii majorității PNL și USR din Consiliul General al Municipiului București, pentru a avea o formă cât mai bună a proiectelor de hotărâre privind suspendarea PUZ-urilor coordonatoare ale sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6.

„Sunt convins că au existat presiuni destul de mari asupra tuturor, dar consider că CGMB și Primăria Capitalei au trecut primul mare examen de maturitate în direcția construcției Noului București. Sunt optimist asupra modului în care vom implementa măsurile acestor hotărâri votate azi”, a scris primarul general pe rețeaua de socializare.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: puz-uri