x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu Mazăre, cercetat în stare de libertate: "Dacă eşti luptător, rezişti!"

Radu Mazăre, cercetat în stare de libertate: "Dacă eşti luptător, rezişti!"

09 Apr 2014   •   22:24
Radu Mazăre, cercetat în stare de libertate: "Dacă eşti luptător, rezişti!"

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca primarul Constanţei, Radu Mazăre, să fie cercetat în libertate sub control judiciar, fiindu-i interzis să părăsească ţara.
Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă a lui Mazăre, însă decizia ÎCCJ nu este definitivă, iar procurorii DNA au declarat recurs.
Aceeaşi decizie a fost luată şi pentru celălalt inculpat din dosar, Avraham Morgenstern.

Radu Mazăre şi-a petrecut noaptea de marţi spre miercuri în arestul Poliţiei Capitalei, după ce a fost reţinut marţi seară de DNA sub acuzaţia de luare de mită.şi a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei în jurul orei 23, atunci când a expirat mandatul de arestare pentru 24 de ore.

Înconjurat de jurnalişti, la ieşire, Mazăre a declarat că a suportat cu brio condiţiile de detenţie - "Dacă eşti luptător rezişti, asta-i viaţa!". Radu Mazăre a ţinut să atragă atenţia asupra faptului că arestarea sa a fost dispusă de acelaşi procuror ca şi în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Năstase. El a catalogat drept inadmisibil profesionalismul acestui procuror, ţinând seama de faptul că deciziile pe care le-a luat au fost infirmate de trei instanţe diferite. Mazăre crede că este necesară instituirea unor criterii de evaluarea profesională a procurorilor şi că intenţionează să deschidă o dezbatere în acest sens în PSD.

Radu Mazăre a declarat că în dosarul în care este acuzat de luare de mită nu a fost citat nicio singură dată. El a spus că după ce a participat la Gala Turismului Românesc,  în momentul arestării sale aştepta o decizie din partea DNA privind semnarea unui proces verbal.

articol în curs de actualizare

×
Subiecte în articol: radu mazare