x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Răzbunarea primarului

Răzbunarea primarului

de Libiu Mateescu    |    03 Feb 2008   •   00:00
Răzbunarea primarului

Străzi blocate, oameni care se îmbrânceau, gardieni publici care “supravegheau vigilent” la buna desfăşurare a lucrurilor... Aşa a arătat lansarea candidaturii primarului democrat al Braşovului, George Scripcaru.

Braşov - Protestatar bătut sălbatic


Străzi blocate, oameni care se îmbrânceau, gardieni publici care “supravegheau vigilent” la buna desfăşurare a lucrurilor... Aşa a arătat lansarea candidaturii primarului democrat al Braşovului, George Scripcaru.

 

Lansarea candidaturii controversatului primar democrat al Braşovului, George Scripcaru, pentru un nou mandat la Primărie, s-a lăsat cu îmbrânceli şi blocarea unei străzi întregi de către gardienii publici loiali primarului. Punctul culminant al evenimentului de la sala Reduta a fost bătaia soră cu moartea, pe care i-au administrat-o gardienii celui mai vechi protestatar din ţară, şi chiar din Europa, Gheorghe Botorog. Acesta protestează în faţa Primăriei şi Prefecturii de peste patru ani, neîntrerupt, pentru faptul că actualul primar i-a sechestrat şi tăiat toate vitele, răzbunare pentru perioada în care lucrau împreună la fabrica de pâine, înainte de 1989.

 

Reprimare la sânge. Vineri după-amiază, Botorog s-a instalat în faţa sălii Reduta unde a protestat paşnic în momentul venirii baronilor pedelişti, Blaga, Boc, Stolojan şi Scripcaru, dar şi Elena Udrea. Imediat după intrarea acestora în sală, protestatarul a fost tăvălit pe jos, bătut şi arestat de gardienii lui Scripcaru, amintind de scenele de reprimare a protestatarilor dintr-o ţară a lumii a treia. Nepăsători, baronii PDL au trecut pe lângă Botorog, iar gardienii au primit ordin de la primar să-l rupă cu bătaia pe protestatarul deposedat de Scripcaru de toată averea sa. Deşi a depus nenumărate plângeri penale împotriva gardienilor braşoveni, selectaţi de primar din drojdia societăţii braşovene, care l-au bătut sistematic, organele statului par paralizate în faţa lui Scripcaru, nici o anchetă nefiind dusă până la capăt în acest caz.

 

Jurnaliştii, îndepărtaţi. Scenele halucinante de reprimare a singurului opozant prezent în faţa sălii de conferinţă a primarului au fost ţinute departe de ochii presei. Presă care a fost îndepărtată cu ameninţări de aceleaşi gorile ale eternului candidat al PDL la Primăria Braşovului, primarul George Scripcaru, care este şi vicepreşedinte naţional al democrat-liberalilor. Chestionat de jurnalişti, primarul a declarat: “Nu ştiu ce au făcut gardienii, nu ştiu ce face fiecare. N-am cum să-l controlez pe oricare care-şi face datoria”. Fără comentarii.

 

×
Subiecte în articol: observator scripcaru