x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Recurs la eliberare - Sile Pietroi a lipsit de la instanţă

Recurs la eliberare - Sile Pietroi a lipsit de la instanţă

de Miruna Pasa Petru    |    26 Iun 2008   •   00:00

Sile Pietroi nu s-a prezentat ieri la Curtea de Apel Bucureşti pentru recursul declarat de procurori împotriva lăsării sale în libertate. Fraţii acuzatului, inculpaţi şi ei în acelaşi dosar, au susţinut că Pietroi ar fi internat la Spitalul "Sf. Pantelimon", dar nu au prezentat nici un document care să le dovedească afirmaţiile.



Sile Pietroi nu s-a prezentat ieri la Curtea de Apel Bucureşti pentru recursul declarat de procurori împotriva lăsării sale în libertate. Fraţii acuzatului, inculpaţi şi ei în acelaşi dosar, au susţinut că Pietroi ar fi internat la Spitalul "Sf. Pantelimon", dar nu au prezentat nici un document care să le dovedească afirmaţiile. Enervati de absenţa nejustificată a acuzatului, judecătorii au dispus citarea acestuia cu mandat de aducere pentru termenul fixat mîine. Preşedintele completului a susţinut chiar că se va interesa personal dacă Vasile Fierbîntu este internat la Secţia de cardiologie a spitalului indicat.

Lăsarea în libertate a celor nouă acuzaţi a stîrnit un adevărat conflict între instanţă şi procurori. Pe de o parte, anchetatorii au susţinut că Tribunalul Bucureşti a avut la dispoziţie suficiente probe pentru a dispune arestare preventivă. De cealaltă parte, instanţa a considerat că în dosar nu există decît indicii minime, care să dovedească săvîrşirea infracţiunilor şi nici o justificare a temeiurilor legale de încarcerare preventivă.

×
Subiecte în articol: observator