x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator REFERENDUM 2012. PDL Iaşi reclamă că la Socola au fost trimise cu urna mobilă 700 de buletine pentru 212 cereri

REFERENDUM 2012. PDL Iaşi reclamă că la Socola au fost trimise cu urna mobilă 700 de buletine pentru 212 cereri

de Mediafax    |    29 Iul 2012   •   09:25

Filiala ieseana a PDL a sesizat Biroul Electoral Judetean si Politia in legatura cu deplasarea urnei mobile la Spitalul de Psihiatrie Socola din municipiu, democrat-liberalii sustinand ca acolo au existat 200 de cereri pentru vot, in timp ce numarul buletinelor de vot trimise la spital este de 700.

Conducerea PDL Iasi sustine, intr-un comunicat de presa, ca a depus o sesizare la Biroul Electoral Judetean Iasi, dar si la Politie, privind modul in care a fost trimisa urna mobila la Spitalul de Psihiatrie Socola din municipiu. Potrivit reprezentantilor PDL Iasi, presedintele sectiei 166 din incinta grupului scolar Tehnoton a decis trimiterea urnei mobile catre Spitalul de Psihiatrie Socola, aceasta fiind insotita de un singur membru al sectiei de votare.

"Pentru a securiza procesul de votare, legea prevede clar ca urna mobila trebuie insotita de minimum doi membri din sectia respectiva, desemnati prin tragere la sorti", se mai arata in comunicatul PDL Iasi.

Pe de alta parte, PDL Iasi reclama faptul ca la spitalul Socola au fost depuse 212 cereri din partea unor persoane care vor sa voteze, in timp ce reprezentantul sectiei de votare a plecat cu urna mobila avand la dispozitie 700 de buletine de vot.

Biroul Electoral Judetean Iasi urmeaza sa se pronunte asupra plangerii formulate de conducerea filialei locale a PDL.

×