x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Georgică Cornu va fi eliberat şi va fi cercetat sub control judiciar. "Regele asfaltului", acuzat de evaziune fiscală

Georgică Cornu va fi eliberat şi va fi cercetat sub control judiciar. "Regele asfaltului", acuzat de evaziune fiscală

28 Mar 2014   •   08:26
Georgică Cornu va fi eliberat şi va fi cercetat sub control judiciar. "Regele asfaltului", acuzat de evaziune fiscală
UPDATE 15:31 - Tribunalul Timiș a decis că omul de afaceri Georgică Cornu va fi eliberat și va fi cercetat sub control judiciar. A primit o serie de interdicții legate de modul de a se comporta în timpul anchetei penal.
..............................................

Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Timiş, Georgică Cornu, supranumit şi 'regele asfaltului din Banat', a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost audiat toată noaptea de joi spre vineri de procurorii DIICOT Timişoara într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală cu prejudiciu de circa 61 de milioane de lei, relatează Agerpres. Astazi, el va fi prezentat magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă.

Alături de Cornu a mai primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi unul dintre romii din Strehaia audiaţi în acelaşi dosar.

Citește comunicatul DIICOT


Avocaţii celor cercetaţi au declarat că ceilalţi suspecţi sunt cercetaţi în stare de libertate şi au plecat spre domiciliile lor din Strehaia, dar o parte dintre ei se află sub control judiciar.

Pe numele celor douăsprezece persoane audiate a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Trupe speciale şi poliţişti timişoreni au descins, joi, la vila de lângă Timişoara a supranumitului 'rege al asfaltului din Banat', Georgică Cornu, precum şi la domiciliile unor suspecţi din Strehaia. Alături de mai multe persoane din Strehaia, implicate în comerţul ilegal cu facturi false, şi alţi complici, Georgică Cornu este suspectat într-un dosar instrumentat de DIICOT Timişoara de evaziune fiscală prin care s-a adus bugetului de stat un prejudiciu de aproape 61 de milioane de lei. Percheziţii au avut loc şi la sediul firmei sale Izometal-Confort, dar şi la mai multe adrese din Timişoara, Târgu Jiu şi Strehaia.

Ancheta a început în acest caz în anul 2012, după un denunţ al unui fost angajat al lui Georgică Cornu.

×
Subiecte în articol: georgica cornu dosar evaziune fiscala