x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regina Elisabeta a II-a s-a pitit după un tufiş pentru a evita o discuţie cu Ceauşescu

Regina Elisabeta a II-a s-a pitit după un tufiş pentru a evita o discuţie cu Ceauşescu

29 Sep 2011   •   06:01
Regina Elisabeta a II-a s-a pitit după un tufiş pentru a evita o discuţie cu Ceauşescu

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a ascuns in spatele unui tufis, in 1978, in gradinile Palatului Regal pentru a evita o conversatie cu fostul dictator roman Nicolae Ceausescu, aflat in vizita de stat in Marea Britanie, relateaza Daily Mail.

Regina a fost nevoita, de-a lungul anilor, sa tolereze mai multi oficiali dezagreabili. Era de datoria Casei Regale sa se poarte frumos cu ei. "Este un slujitor al statului, ca si noi, si nu are iluzii privind contrariul", a declarat fostul ministru britanic de Externe, Sir Malcolm Rifkind.

Un astfel de personaj dezagreabil a fost si dictatorul roman Nicolae Ceausescu.

Regina a fost clar deranjata de decizia Guvernului de a-l invita pe dictatorul roman intr-o vizita de stat in 1978, astfel ca a facut tot posibilul pentru a evita sa-l intalneasca mai mult decat era cazul.

In timp ce-si plimba cainii in gradinile Palatului, Regina i-a vazut pe Ceausescu si pe sotia acestuia, Elena, indreptandu-se spre ea. Asa cum le-a povestit ulterior unor oaspeti invitati la masa, ea a decis ca cel mai bine este sa se ascunda in spatele unui tufis decat sa aiba o conversatie politicoasa cu cei doi.

Dezvaluirile apar in cartea "Our Queen", scrisa de Robert Hardman, din care cotidianul britanic a publicat mai multe fragmente.

×