x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regizor in ceruri

Regizor in ceruri

de Petru Zoltan    |    26 Aug 2006   •   00:00
Regizor in ceruri

Regizorul Cristian Nemescu si ingi-nerul de sunet Andrei Toncu au murit intr-un accident rutier ce a avut loc in noaptea de joi spre vi-neri, pe Podul Eroilor din Bucuresti.

Regizorul Cristian Nemescu si inginerul de sunet Andrei Toncu au murit intr-un accident rutier ce a avut loc in noaptea de joi spre vineri, pe Podul Eroilor din Bucuresti. Tragedia aminteste de decesul lui Teo Peter, produs in circumstante asemanatoare.

Cristian Nemescu, in varsta de 27 de ani, si Andrei Toncu, de 28 de ani, se aflau intr-un taxi, cand au fost loviti de un autoturism Porsche Cayenne, care a trecut pe culoarea rosie a semaforului. Accidentul - soldat cu moartea taximetristului Dumitru Arustei, in varsta de 24 de ani, si a celor doi clienti - s-a produs in jurul orei 1:00, pe Splaiul Independentei. Soferul autoturismului Porsche, un cetatean englez in varsta de 29 de ani, a intrat in intersectia de la podul Eroilor si a lovit in plin taximetrul care circula regulamentar, dinspre Academia Militara catre Strada Berzei.

Ipoteza politiei potrivit careia masina de teren Porsche Cayenne trecuse pe rosu este confirmata de un taximetrist care a surprins accidentul in timp ce statea la semafor, pe cealalta parte a Dambovitei. Mai mult, conform unor surse judiciare, taxiul a fost proiectat in panoul publicitar amplasat in fata Salii Radio, dupa care a fost lovit din nou de Porsche. Politistii au stabilit cu greu cine se afla la volanul masinii de teren.

Carol Mihai, un sofer de taxi care a asistat la tragedie, a povestit cum, in timp ce stationa la semaforul rosu, pe celalalt mal al Dambovitei, a auzit o bubuitura puternica si, intorcand capul, a vazut o masina cum zbura prin aer.

AFACERIST BRITANIC. Cele cinci persoane aflate in autoturismul Porsche, patru cetateni englezi si un roman, au fost raniti. Victimele au fost transportate la spital. La fata locului a sosit o masina a pompierilor, cu apa si spuma, precum si doua echipaje de descarcerare, acestea avand nevoie de aproape o ora pentru a scoate din taxi cadavrele celor trei persoane. Cetateanul englez Ali Imran (29 de ani), aflat la volanul autoturismului Porsche, care are resedinta in Dubai - Emiratele Arabe, a fost audiat ieri de politisti. El a declarat ca a venit in Romania cu afaceri, la inceputul acestei saptamani. Ocupantii din autoturismul Porsche Cayenne au fost testati cu aparatul etilotest si au dat probe de sange pentru stabilirea alcoolemiei. Ambasada Marii Britanii la Bucuresti a luat cunostinta de faptul ca un cetatean englez este implicat intr-un accident soldat cu victime si este cercetat de autoritatile romane.

PROFESIONISTI
Cristian Nemescu (foto) facea parte din tanara generatie de regizori. A terminat UNATC in 2003. Productiile sale din studentie au avut succes la peste 20 de festivaluri in intreaga Europa, America si chiar Asia. Filmul de anul IV, "Poveste la scara C", a castigat marele premiu la "NYU International Student Film Festival", New York, premiul "UIP" la "Premiers Plans" Angers Film Festival, Franta, care i-a adus nominalizarea oficiala la European Academy Awards pentru "Cel mai bun scurtmetraj". Cu "Marilena de la P7", regizorul a participat anul acesta la Cannes. In 2007, el trebuia sa lanseze primul sau lungmetraj: "California Dreaming", cu Armand Assante. Cinemagia.ro este singurul site de profil de la noi care si-a reactualizat baza de date, precizand, alaturi de data nasterii, si pe cea a decesului tanarului regizor. Inginerul de sunet Andrei Toncu a colaborat la trei filme cu Nemescu. Toncu a mai lucrat la "Lampa cu caciula", "To Kill a Killer", "Heaven", "Human & Bread". (Cristina Ologeanu)

MARTURIE
"Accidentul s-a petrecut in timp ce eu asteptam la semaforul care era rosu. Evident, daca eu aveam rosu, si cei care veneau din sensul opus aveau tot rosu, prioritate aveau cei care traversau podul, de la Academia Militara catre Berzei"
Carol Mihai
taximetrist martor ocular
COSMAR
"A fost o oroare, mi-e greu si sa va povestesc, desi sunt sofer de o viata. N-am oprit pentru ca erau deja cel putin zece masini la fata locului si aveam o clienta care n-a vrut sa priveasca tragedia"
Carol Mihai
taximetrist martor ocular
TELEFON
"Nu mai era, oricum, nevoie de prezenta mea. Am preferat sa anunt dispeceratul despre eveniment. Le-am cerut colegelor mele sa cheme imediat Salvarea, constient fiind de gravitatea accidentului"
Carol Mihai
taximetrist martor ocular
REGRETE
"Eram prieteni, ne stiam de ani buni. Am aflat de curand si nu-mi vine sa cred. Nu stiu... E incre-dibil ce s-a intamplat"
Corneliu Porumboiu
regizor
×
Subiecte în articol: observator porsche