x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reprezentanţii Ungariei la Consiliul Europei, decoraţi la Târgu Mureş de Consiliul Naţional Secuiesc

Reprezentanţii Ungariei la Consiliul Europei, decoraţi la Târgu Mureş de Consiliul Naţional Secuiesc

de Agerpres    |    10 Mar 2012   •   07:38
Reprezentanţii Ungariei la Consiliul Europei, decoraţi la Târgu Mureş de Consiliul Naţional Secuiesc

Membrii delegatiei Ungariei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) vor fi decorati, in aceasta seara, de Consiliul National Secuiesc (CNS) pentru sprijinul acordat in punerea bazelor initiativei cetatenesti la nivel european privind autodeterminarea minoritatilor.

Presedintele Consiliului National Secuiesc, Izsak Balazs, a declarat ca membrii delegatiei ungare la APCE vor primi distinctia "Gabor Aron" in cadrul unei gale organizate la Palatul Culturii din Targu Mures, incepand cu ora 19.00.

Tot azi, de la ora 17.00, Consiliul National Secuiesc organizeaza si comemorarea revolutionarilor secui asasinati in 1854, dupa infrangerea Revolutiei de la 1848-1849.

CNS intentioneaza sa uzeze de un articol al Tratatului de la Lisabona referitor la initiativa cetateneasca pentru a legifera la nivel european autodeterminarea minoritatilor nationale.

Pentru acest lucru, potrivit articolului 11 alineatul (4) al Tratatului de la Lisabona, va fi nevoie de cel putin un milion de semnaturi din sapte state membre ale Uniunii Europene ca propunerea sa ajunga in atentia Parlamentului European.

×