x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încă 14,8 kilometri de rețea de termoficare din Capitală vor fi reabilitați

Încă 14,8 kilometri de rețea de termoficare din Capitală vor fi reabilitați

de Redacția Jurnalul    |    06 Dec 2023   •   18:15
Încă 14,8 kilometri de rețea de termoficare din Capitală vor fi reabilitați

Încă 14,8 kilometri de rețea de termoficare vor fi reabilitați în Capitală cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării în proporție de 85%.

Primarul general Nicușor Dan a anunțat că a semnat contractele pentru reabilitarea a încă 14,8 km de rețea de termoficare.

Lucrările au fost împărțite în patru loturi. Astfel, primul lot vizează modernizarea conductelor pe o lungime de 5,92 km pe artele Bd. Chişinău, str. Torentului, str. Florica Pantazi, str. Mircea Rosetti, str. Vulcanei, str. Baicului, str. Dumitru Slugeru, str. Dimitrie Groza, str. Răușeni, str. Vasile Stolnicul, str. Doamna Ghica, str. Azuga, în cadrul lotului 2 vor fi modernizate conducte pe o lungime de 4 km la intersecțiile dintre Bd. Basarabia cu Bd. Chişinău, Bd. Basarabia cu str. Morarilor, Bd. Basarabia până la platforma industrială CET Titan, în lotul 3 vor fi modernizate 0,62 km de conducte pe str. Ion Berindei și la intersecţia dintre str. Ion Berindei cu str. D-na Ghica, iar în lotul 4 vor fi modernizate conducte pe o lungime de 4,2 km pe str. Theodor Speranţia, Calea Călăraşilor şi Str. Matei Basarab.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 18 luni de la emiterea ordinului administrativ de începere.

Investiția face parte din proiectul „Modernizare magistrale de termoficare aparținând S.A.C.E.T. București, 5 obiective”, cu o lungime totală a conductelor de 18,4 km.

Primarul susține că lucrările pentru modernizarea rețelei la cel de-al cincilea obiectiv sunt deja în lucru, fiind executate pe Bd. Timișoara.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: retea termoficare Capitală