x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Când vor fi gata rezultatele DEFINITIVE pentru alegerile locale

Când vor fi gata rezultatele DEFINITIVE pentru alegerile locale

de Rredacția Jurnalul    |    19 Iun 2024   •   00:40
Când vor fi gata rezultatele DEFINITIVE pentru alegerile locale

Marțea sau miercurea viitoare putem să publicăm rezultatele definitive totale pentru locale, spune președintele AEP, Toni Greblă, într-un interviu acordat emisiunii „On/off record”, la Aleph News. El precizează că alegerile vor fi reluate dumninică în două localități, unde a fost balotaj.

„În ceea ce privește alegerile locale, (...) acum patru ani primele rezultate parțiale au venit la București începând cu 11 octombrie, iar rezultatele finale au fost publicate în luna februarie a anului următor, pentru că acum avem telenovela de la Costinești, atunci a fost telenovela de la Moldova Nouă, care s-a încheiat în instanță în februarie. Astfel încât la alegerile locale nu e nicio supriză că rezultatele vin un pic mai târziu. Ele sunt centralizate la nivelul BEC într-o proporție de 99,84%. Deci pentru 0.16...”, spune Toni Greblă.

El spune că a fost egalitate de voturi în două localități din Alba și Mureș.

„Duminica viitoare vom avea în două comune alegeri repetate, pentru că primii doi competitori din acele localități au avut același număr de voturi și se organizează celebru balotaj. Asta se va întâmpla duminică, pe 23. În mod normal luni vom avea rezultatele, iar marțea sau miercurea viitoare putem să publicăm rezultatele definitive totale pentru alegerile locale, dacă termină se termină telenovela cu Costinești”, adaugă Greblă.

Referitor la situația de la Costinești, președintele AEP a reamintit că la Costinești au fost numărate voturile în șase rânduri, de fiecare dată cu alt rezultat.

„Ieri era o diferență de unul sau două voturi, dar în mod sigur vor dispune să se mai numere o dată. Costineștiul e și o mare localitate. Nimeni nu poate să meargă peste membrii Biroului secției de votare să stabilească alt rezultat. Așteptăm să primim la BEC aceste rezultate”, încheie Greblă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rezultate finale alegeri locale 2024