x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rîmnicu Sărat / Conflict cu bîte, cuţite şi pistoale între două clanuri de romi

Rîmnicu Sărat / Conflict cu bîte, cuţite şi pistoale între două clanuri de romi

27 Aug 2008   •   00:00

 14:22 ● Un conflict cu bîte, cuţite şi pistoale, între două clanuri de romi, în urma căruia au fost întocmite cinci dosare penale, a avut loc la Rîmnicu Sărat, în ultimele două zile, pentru aplanarea scandalului fiind necesară intervenţia a numerose efective de poliţişti, jandarmi şi angajaţi ai DPIR.



Un conflict cu bîte, cuţite şi pistoale, între două clanuri de romi, în urma căruia au fost întocmite cinci dosare penale, a avut loc la Rîmnicu Sărat, în ultimele două zile, pentru aplanarea scandalului fiind necesară intervenţia a numerose efective de poliţişti, jandarmi şi angajaţi ai DPIR.

Potrivit unui comunicat remis miercuri de IPJ Buzău, scandalul a izbucnit luni între două clanuri de romi de la o ceartă între doi concubini: o fată de 17 ani însărcinată în şase luni şi iubitul ei de 20 de ani.  După ce a fost bătută de tînăr încît a avut nevoie de spitalizare, fata a fost alungată din locuinţă de concubin. Ulterior, rudele fetei s-au răsculat împotriva presupusului agresor şi a familiei sale, cele două clanuri provocînd un scandal imens în care s-au folosit cuţite, bîte şi un pistol cu gaze.

Pentru a face faţă scandalului, agresorul fetei, implicat săptămîna trecută într-un alt scandal de proporţii la cazinoul din centrul oraşului Rîmnicu Sărat, a apelat la mai multe cunoştinţe şi rude, în total circa 15-20 de persoane luînd  parte la acest incident. În conflict, unul dintre membrii familiei fetei a fost lovit cu o bîtă şi dus la Spitalul Municipal din Rîmnicu Sărat. Bărbatul nu a rămas internat, însă a făcut plîngere la Poliţie pentru lovire şi ameninţare.

Conform sursei citate, conflictul dintre cele două părţi a continuat şi marţi, cînd rudele fetei au spart geamurile locuinţei concubinului minorei şi au distrus autoturismul acestuia parcat în faţa casei, în timp ce membrii celei de-a doua tabere se aflau la Poliţie pentru declaraţii şi audieri.

În acelaşi scandal, au fost trase şi focuri de armă, fiind folosit un pistol cu gaze, însă, potrivit Poliţiei, nimeni nu a fost rănit.

Deşi conflictul pare a fi aplanat în acest moment, poliţiştii şi jandarmii continuă miercuri să supravegheze zona pentru ca cele două clanuri de romi să nu se ia din nou la bătaie.

În scandalul de la Rîmnicu Sărat, poliţiştii au întocmit trei dosare penale pentru port ilegal de arme albe şi alte două pentru săvîrşirea infracţiunilor de distrugere şi violare de domiciliu, aplicînd şi amenzi în valoare de 75 de mii de lei.

De asemenea, oamenii legii vor sesiza Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului în cazul fetei de 17 ani însărcinată în luna a şasea. În funcţie de ancheta direcţiei, poliţiştii vor putea dicta noi sancţiuni ori întocmi alte dosare penale.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: observator două rîmnicu sărat