x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Risc de viituri în 11 județe

Risc de viituri în 11 județe

de Redacția Jurnalul    |    01 Iul 2024   •   11:47
Risc de viituri în 11 județe

Râuri din 11 județe sunt, până marți la amiază, sub avertizare hidrologică Cod galben. Sunt aşteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie și viituri rapide.

Începând de luni, de la ora 20.00, până marți la ora 12.00, va fi în vigoare un Cod galben care va afecta râuri din bazinele hidrografice Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Nera, Cerna, Jiu și Olteţ.

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Sunt vizate râuri din județele Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Dolj şi Olt.

Atenționarea vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Hunedoara, Caraş Severin şi Gorj.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: viituri 11 județe