x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Româncă de 19 ani, ARESTATĂ în Olanda în dosarul tablourilor furate. Tânara era iubita lui Radu Dogaru în octombrie 2012

Româncă de 19 ani, ARESTATĂ în Olanda în dosarul tablourilor furate. Tânara era iubita lui Radu Dogaru în octombrie 2012

04 Mar 2013   •   15:25
Româncă de 19 ani, ARESTATĂ în Olanda în dosarul tablourilor furate. Tânara era iubita lui Radu Dogaru în octombrie 2012
UPDATE 23:03 - Românca arestată în Olanda şi audiată în dosarul furtului de tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam era iubita lui Radu Dogaru, unul dintre suspecţii arestaţi în acest caz, în perioada plănuirii şi comiterii infracţiunii, au declarat pentru Mediafax surse apropiate anchetei.
 
Potrivit aceloraşi surse, tablourile ar fi fost duse, după furt, în locuinţa din Rotterdam a tinerei în vârstă de 19 ani. Tot acolo ar fi fost decupate şi scoase din rame pânzele furate.
 
Pentru a face legătura între româncă şi furtul de tablouri, anchetatorii olandezi au vizionat zeci de ore de înregistrări ale camerelor de supraveghere, au mai spus sursele citate.
 
Românca se numeşte Nataşa Timofei şi este originară din Măcin, acelaşi oraş în care domiciliază alţi doi dintre suspecţii din acest caz.

-----------------------------

O româncă în vârstă de 19 ani a fost arestată la Rotterdam, în legătură cu furtul de tablouri din Olanda, a anunţat luni poliţia olandeză, citată de France Presse. Anchetatorii o bănuiesc pe tânără că i-ar fi ajutat pe hoţi să ascundă tablourile înainte ca acestea să fie scoase din ţară.

"Echipa poliţiei care anchetează furtul tablourilor din Kunsthal a arestat luni la prânz, la Rotterdam, o româncă de 19 ani", a anunţat poliţia din Rotterdam, potrivit Agerpres. Oamenii legii au precizat că suspecta este iubita unui român bănuit că ar fi fost co-organizatorul furtului şi care a fost reţinut în ianuarie în România.

Ultima pistă în legătură cu tablourile furate a venit de la mătuşa lui Radu Dogaru, audiată de procurori, care a recunoscut că tablourile se aflau în casa ei, în localitatea Carcal. Ulterior, în urma descinderilor efectuate de poliţişti, ele au fost preluate de alte persoane, imediat ce hoţii au fost arestaţi.

Procurorii au aflată şi faptul că există şi un al patrulea complice, tot de origine română, dat în urmărire internaţională de mai multe zile.
Şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. Operele sustrase sunt "Tête d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée" de Paul Gauguin, "Autoportrait de Meyer de Haan" şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.

Trei dintre suspecţi - Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru - au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, iar în 21 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au dispus arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.

Patru arme de vânătoare, care ar aparţine suspecţilor din cazul furtului de tablouri de la Muzeul Kunsthal din Olanda, au fost găsite de procurorii DIICOT în urma unor percheziţii făcute în judeţul Tulcea, potrivit Mediafax.

În prezent, specialiştii în balistică verifică starea armelor, precum şi permisele de deţinere a acestora. Aceleaşi surse au spus că armele erau folosite de cei trei suspecţi arestaţi în cazul furtului de tablouri din Olanda.





×