x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românce înșelate prin metoda loverboy, obligate să se prostitueze în hoteluri din Germania

Românce înșelate prin metoda loverboy, obligate să se prostitueze în hoteluri din Germania

21 Iul 2022   •   11:55
Românce înșelate prin metoda loverboy, obligate să se prostitueze în hoteluri din Germania
Sursa foto: Hepta

Mai multe fete din România au fost obligate să se prostitueze în hoteluri și pensiuni din Germania, după ce au fost înșelate prin metoda „loverboy”. Proxeneții ar fi obținut de pe urma tinerelor peste 350.000 de euro, potrivit anchetatorilor.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și ai serviciilor de investigaţii criminale din Călărași și Maramureș, împreună cu procurorii DIICOT, au făcut miercuri 8 percheziții domiciliare, în județele Călărași, Sălaj și Maramureș.

Activitățile au fost desfășurate în baza unui ordin european de anchetă și a 8 ordine de indisponibilizare emise de autoritățile judiciare din Germania, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și tăinuire.

Simultan, pe teritoriul Germaniei, au fost efectuate 10 percheziții domiciliare privind activitatea aceleiași grupări infracționale.

„Cercetările efectuate de către autorităţile judiciare din Germania vizează activitatea unui grup infracțional organizat, care, începând cu anul 2021, ar fi racolat, utilizând metoda „loverboy”, 11 persoane vătămate, pe care membrii grupului le-ar fi exploatat, prin obligarea la practicarea prostituției în hoteluri, pensiuni sau alte locuri de cazare aflate în sudul Germaniei. În această modalitate, ar fi fost obținute câștiguri de peste 350.000 de euro. În plus, s-a reținut că, începând cu luna martie 2022, doi cetățeni români ar fi achiziționat din Spania autoturisme, despre care aveau cunoștință că provin din săvârșirea infracțiunilor de furt, pe care le-ar fi revândut pe teritoriul Germaniei”, potrivit Poliției Române.

În urma a 3 percheziții domiciliare efectuate în județul Sălaj, au fost indisponibilizate 13 telefoane mobile, o tabletă, un card bancar, 3 autoturisme, un ATV, 8.500 de euro, două case, două garaje și patru terenuri.

În județul Călărași, la cele două percheziții efectuate, au fost descoperite și ridicate telefoane mobile, 10.165 de euro și două autoturisme.

În urma celor trei percheziții domiciliare efectuate în județul Maramureș, au fost descoperite și ridicate telefoane mobile, 2.000 de euro, un autoturism, 2 arme scurte neletale supuse autorizării, carduri bancare și diferite înscrisuri posibil utile în cauză.

În cadrul acțiunii, au fost puse în aplicare, în județele Călărași, Sălaj și Maramureș, șapte mandate europene de arestare, persoanele solicitate fiind prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în vederea sesizării instanței de judecată. În plus, o persoană a fost arestată în Germania.

Perchezițiile domiciliare au fost efectuate de către polițiști din cadrul cadrul IPJ Călărași – SIC., SCCO Sălaj și IPJ. Maramureș – SIC.

Activitățile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene din Bacău, Galați, Iași, Neamț, Sălaj, Vrancea și Ialomița.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: loverboy