x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    07 Mai 2008   •   00:00
România în cinci minute

FERRARI, ÎN ROMĂNIA. Primul showroom Ferrari a fost inaugurat ieri la Otopeni, în prezenţa preşedintelui celebrei mărci auto italiene, Luca Cordero di Montezemolo. Investiţia de cinci milioane de euro se află în imediata apropiere a Aeroportului "Henri Coandă". Conform lui di Montezemolo, Ferrari şi-a propus ca în trei-patru ani să vîndă anual 50 de unităţi în România. Pe străzile româneşti circulă 77 de Ferrari.

FERRARI, ÎN ROMĂNIA. Primul showroom Ferrari a fost inaugurat ieri la Otopeni, în prezenţa preşedintelui celebrei mărci auto italiene, Luca Cordero di Montezemolo. Investiţia de cinci milioane de euro se află în imediata apropiere a Aeroportului "Henri Coandă". Conform lui di Montezemolo, Ferrari şi-a propus ca în trei-patru ani să vîndă anual 50 de unităţi în România. Pe străzile româneşti circulă 77 de Ferrari. (D.S.)


Medaliaţi - 21:42

 

 

GREVĂ. Sindicaliştii de la SC Tenaris Silcotub SA Zalău intră vineri în grevă de avertisment, pentru refuzul  majorărilor salariale.

 

Merite. Elevii români au obţinut o medalie de aur şi trei de bronz la Olimpiada Internaţională de Chimie, desfăşurată în Uzbekistan.

 

 

 

Case distruse - 21:47

 

 

Bistriţa. Zeci de case construite de-a lungul DJ 151, care leagă cartierul bistriţean Sigmir de localitatea Şintereag, au crăpat în ultima perioadă din cauza maşinilor de mare tonaj care circulă cu viteză ocolind DN 17 între Bistriţa şi Beclean, tronsonul fiind în plin proces de reabilitare.

 

 

BLOCAJ DN1.  Aseară circulaţia pe DN1 între Bucureşti şi Ploieşti se desfăşura cu atîta dificultate, din cauza lucrărilor de reabilitare a carosabilului din zona Potrigrafu, încît s-au format coloane de maşini de peste trei kilometri.

 

 

 

 

Senat - Fuga lui Hayssam, desecretizată

Plenul Senatului a aprobat ieri, la propunerea senatorului PC Marius Marinescu, înfiinţarea unei comisii de anchetă privind plecarea din ţară a lui Hayssam. Potrivit hotărîrii toate documentele legate de părăsirea ilegală a ţării de către Hayssam vor fi desecretizate. “Senatul României cere tuturor organelor de stat, instituţiilor abilitate şi organizaţiilor să pună la dispoziţia comisiei de anchetă orice informaţii şi documente care sunt de natură să servească activităţii acesteia”, se arată în hotărîre. (D.P.)

 

 

 

TÎRGU JIU - Emanoil Neguţ  are plîngere penală

Rectorul Universităţii “Constantin Brîncuşi”, Adrian Gorun, a depus la DNA o plîngere penală împotriva şefului Corpului de Control al Guvernului, Emanoil Neguţ. Acesta este acuzat că a obţinut ilegal o vilă cu cinci camere într-un cartier ANL din Bucureşti. Gorun afirmă că a depus plîngerea deoarece Neguţ a fost cel care a verificat modul în care au fost repartizate o parte din locuinţele ANL, fără ca printre dosarele verificate să existe şi al lui.

 

 

 

FĂRĂ GARANŢII FERME - Vaccinarea contra pestei, oprită

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară (ANSV) vrea să oprească vaccinarea contra pestei porcine în ferme, urmînd să menţină numai imunizarea animalelor din gospodării şi a porcilor mistreţi. Şi asta deoarece nu mai există nici un focar de pestă, iar producătorul nu a oferit garanţii ferme privind vaccinul, potrivit lui Radu Roatiş, preşedintele ANSV. (DR)

 

 

 

Senat - Ţigările pot fi vîndute lîngă şcoli

Plenul Senatului a adoptat ieri ordonanţa Guvernului care inter-zice comercializarea produselor din tutun în incinta spitalelor şi a unităţilor de învăţămînt preuniversitar, dar a eliminat interdicţia de vînzare a acestor produse pe o rază de 50 de metri faţă de aceste instituţii. Potrivit actului normativ, ţigările se pot vinde în incinta unităţilor de învăţămînt superior şi se elimină prevederea potrivit căreia Ministerul Sănătăţii trebuia să înfiinţeze un Centru Naţional pentru Controlul Tutunului. Forul decizional pentru acest proiect este Camera Deputaţilor. (D.P.)

 

 

 

Deputaţi - Mitrea şi Năstase, judecaţi la secret

Deputaţii din subcomisia care va analiza dosarele deputaţilor PSD Miron Mitrea şi Adrian Năstase au convenit să nu facă nici un fel de declaraţie pînă cînd nu vor decide dacă vor da sau nu aviz privind începerea urmăririi penale a celor doi. Cei şapte raportori s-au întîlnit ieri într-o primă şedinţă, la finalul lucrărilor, preşedintele subcomisiei, Sergiu Andon, precizînd că deputaţii care vor dori să vadă cele două dosare trebuie să aibă o cerere motivată din care să reiasă că “vin să vadă cu un rost şi ştiu ce să vadă”. (C.V.)

 

 

 

SECTORUL 1 - Şantier interzis în cartierul Primăverii

Lucrările de construcţie a unei clădiri de cinci etaje pe un teren din cartierul Primăverii, strada Jean Monnet nr. 10, au fost oprite, marţi, prin dispoziţia primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, după ce proprietarul terenului a defrişat ilegal suprafaţa verde şi a încălcat prevederile autorizaţiei de construcţie emise de autoritatea locală. Totodată, proprietarul terenului – Sorin Creţeanu, un controversat om de afaceri –, a fost ieri şi amendat cu 100.000 lei. El riscă să se aleagă cu o plîngere penală dacă va continua totuşi lucrările.

 

 

 

TIMIŞOARA - Cetăţean de onoare post-mortem

Primarul Gheorghe Ciuhandu a înmînat ieri diploma şi titlul de Cetăţean de Onoare al Timişoarei lui Iosif Brînzei, urmaşul lui Nicolae Doran. Titlul decernat post-mortem lui Nicolae Doran este pentru sacrificiul ca luptător în rezistenţa anticomunistă din Banat. “Considerăm acordarea post-mortem a titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Timişoara lui Nicolae Doran şi alăturarea numelui său celorlalţi luptători din rezistenţa anticomunistă din Banat desemnaţi cu acest titlu ca un act de justiţie morală”, a declarat edilul Timişoarei.

 

 

 

PETROM – Carburanţi mai scumpi

Petrom a majorat ieri cu 12 bani pe litru preţurile la toate sortimentele de carburanţi vînduţi în staţiile proprii. Măsura este o consecinţă a creşterii cotaţiilor internaţionale ale ţiţeiului, unde un baril de petrol a atins un maxim istoric de 120,93 dolari. Politica de preţuri a Petrom, adoptată în 2005, ţine cont de evoluţiile internaţionale ale produselor petroliere, dar şi de pieţa internă. În benzinăriile Petrom, preţul poate varia cu plus sau minus 5% faţă de preţurile de referinţă. Compania este cel mai mare distribuitor din ţară. (Daniel Ionaşcu)


×
Subiecte în articol: observator