x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    09 Iun 2008   •   00:00
România în cinci minute

ÎPS Teofan a fost întronizat ieri ca nou mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. La manifestarea religioasă au participat alături de ieşeni şi pelerini sosiţi din întreaga ţară şi foarte mulţi politicieni, printre care preşedintele României, reprezentanţi ai Guvernului, delegaţi de la majoritatea partidelor, oficialităţile locale.



IAŞI. ÎPS Teofan a fost întronizat ieri ca nou mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. La manifestarea religioasă au participat alături de ieşeni şi pelerini sosiţi din întreaga ţară şi foarte mulţi politicieni, printre care preşedintele României, reprezentanţi ai Guvernului, delegaţi de la majoritatea partidelor, oficialităţile locale. (Cristinel C. Popa)

12:35 - LOVIŢI PE ZEBRĂ
SUCEAVA.
Pirotehniştii au asanat o grenadă de mînă şi un proiectil exploziv din al doilea război mondial în stare de funcţionare.
RÎMNICU SĂRAT. Un şofer a intrat ieri dimineaţă într-un grup de pietoni pe Str. Primăverii. Patru pietoni au fost răniţi.

12:39 - FESTIVAL
TIMIŞOARA. Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Etniilor a debutat ieri, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara, cu o paradă a portului popular şi cu un program folcloric susţinut de cele 12 formaţii şi ansambluri participante.
ACCIDENT. O autocisternă ce transporta răşini sintetice pe bază de formaldehidă s-a răsturnat ieri pe DN 17, în zona localităţii Sadova, fără să se producă scurgeri, locul accidentului fiind monitorizat de pompierii din Cîmpulung Moldovenesc, transmite Mediafax.

PREDEAL - Week-end incendiar pentru cîţiva elevi
O vilă în care erau cazaţi 12 elevi a luat foc ieri-dimineaţă, mansarda clădirii fiind distrusă în totalitate. Turiştii au fost evacuaţi imediat şi nici unul dintre ei nu a fost rănit. Pompierii spun că incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit la tabloul electric. Întrucît mai multe lucruri ale tinerilor au fost distruse, aceştia sînt hotărîţi să ceară despăgubiri. Cabana era asigurată, aşa că proprietarii vor fi despăgubiţi în urma incendiului. (Laura Calciu)

BACĂu - Tir încărcat cu hîrtie răsturnat pe DJ 11
Un tir încărcat cu 14,5 t de hîrtie igienică s-a răsturnat ieri pe D J11 Bacău – Oneşti, în comuna Măgura, şoferul fiind rănit uşor, informează Mediafax. Tirul se îndrepta spre Orăştie, în jurul orei 9:00, cînd, într-o curbă, şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în afara şoselei. "Nu au fost victime, doar şoferul a fost uşor rănit. S-a circulat pe un singur sens pînă la sosirea unei macarale care a repus tirul pe roţi", a declarat slt. Andrei Grecu, purtătorul de cuvînt al ISU Bacău.

CONSTANŢA - Şapte victime într-un accident la Medgidia
Trei persoane au murit şi alte patru au suferit leziuni grave în urma unui accident rutier care a avut loc pe DN22C, între localităţile constănţene Medgidia şi Satu Nou, traficul fiind blocat în zonă, a anunţat ieri Centrul Infotrafic al Poliţiei Române. Accidentul s-a produs în jurul orei 13:40. Traficul a fost deviat prin localităţile Cernavodă şi Medgidia. (Emilia Sava)

TELEORMAN - Moartea agronomului naşte controverse
Medicii legişti îi contrazic pe reprezentanţii Ministerului Transporturilor care investighează incidentul aviatic produs sîmbătă în comuna Bujoreni din Teleorman şi susţin că bărbatul decedat a fost lovit de un obiect ascuţit care i-a zdobit capul. Primele cercetări ale poliţiştilor arată şi ele că inginerul agronom a murit după ce a fost decapitat de elice, iar martorii au şi ei aceeaşi variantă. În schimb, comisia din Ministerul Transportului care se ocupă de anchetă susţine că este puţin probabil ca inginerul să fi fost lovit de elice. Un inginer agronom a murit sîmbătă seară în împrejurări neelucidate încă în timp ce se afla pe un cîmp.

VÎLCEA - Împuşcat în cap cu un glonţ de cauciuc
Un tînăr de 20 de ani a ajuns ieri-dimineaţă la Spitalul orăşenesc din Drăgăşani, după ce a fost împuşcat în frunte cu un glonţ de cauciuc de patronul unei discoteci din comuna vîlceană Fîrtăţeşti, transmite Mediafax. Conform poliţiştilor, tînărul făcea parte dintr-un grup de persoane care a descins în dicotecă în noaptea de sîmbătă spre duminică şî a început să-i lovească pe petrecăreţi şi să distrugă mesele şi geamurile. În scandalul creat, patronul discotecii a tras cu pistolul pe care îl deţinea în mod legal în grupul scandalagiilor, tînărul fiind rănit.

SUCEAVA - Un urmărit european, arestat
Un sucevean care se sustrăgea executării pedepsei cu închisoarea, în urma emiterii unui mandat european de arestare, a fost identificat la sfîrşitul acestei săptămîni şi reţinut. Purtătorul de cuvînt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Alin Botezatu, a informat ieri despre faptul că lucrători ai Serviciului de Investigaţii Criminale Suceava, sprijiniţi de lucrătorii Postului de Poliţie Frătăuţii Noi, l-au identificat pe bărbatul de 30 ani, faţă de care Procuratura Frankfurt (Oder) – Sucursala Eberswalde (Germania) a emis un mandat european de arestare pentru complicitate la tîlhărie calificată.

ACCIDENT - Turist mort în Masivul Făgăraş
Un turist a murit sîmbătă seara în Masivul Făgăraş, după ce a căzut într-o prăpastie. Potrivit directorului Salvamont Sibiu, Adrian David, turistul este din Bucureşti şi ar fi alunecat pe zăpadă, căzînd într-o prăpastie despre care nu se ştie deocamdată cît este de adîncă. Salvatorii montani vor coborî cu trupul turistului în zona Lacului Avrig, iar apoi va fi transportat la Serviciul de Medicină  Legală din Sibiu.

HUNEDOARA - Mihai Leu, posibil viceprimar
Fostul campion mondial la box profesionist Mihai Leu care a candidat din partea Partidului Conservator pentru funcţia de primar al municipiului Hunedoara, îl va susţine în turul al doilea pe actualul primar al oraşului, Nicolae Schiau. În urma înţelegerii încheiate, Mihai Leu ar urma să devină viceprimar al municipiului Hunedoara, dacă Nicolae Schiau va cîştiga postul de primar în urma scrutinului din data de 15 iunie. În primul tur de scrutin, Mihai Leu s-a clasat al treilea, obţinînd 20% dintre voturile hunedorenilor. (Monalise Hihn)

×
Subiecte în articol: observator