x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România trimite ventilatoare Cehiei

România trimite ventilatoare Cehiei

23 Oct 2020   •   19:43
România trimite ventilatoare Cehiei
Sursa foto: ISU ARAD

30 de ventilatoare de terapie intensivă achiziționate prin programul RescUE de către Uniunea Europeană au plecat către Praga, Cehia, în sprijinul medicilor care intervin în lupta contra pandemiei generată de Covid-19, au transmis reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Misiunea umanitară este organizată în baza deciziei Comisiei Europene de a trimite echipamente medicale de terapie intensivă (ventilatoare) către Cehia, în urma solicitării de asistență.

România, fiind una dintre gestionarele capacității RescEU europene pentru rezerve medicale, va pune la dispoziție pentru o perioadă de 3 luni, în baza unui contract de comodat, cele 30 de ventilatoare de terapie intensivă achiziționate prin programul RescEU.

Delegația DSU - IGSU este formată din 6 pompieri ISU Arad și un medic din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Arad.

Transportul echipamentelor medicale va fi asigurat cu două camioane puse la dispoziție de ISU Arad.

Cele 30 de ventilatoarele de terapie intensivă indispensabile continuării îngrijirilor medicale care se impun pacienților aflați în stare gravă, ca urmare a infectării cu noul Coronavirus nu fac parte din echipamentele medicale de terapie intensivă aflate în stocul strategic al României.

 

(sursa: Mediafax)

 

ISU Arad

 

 

×