x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii la PLIMBAREA LIBERTĂŢII. "Imposibil de confiscat!" - mii de români solidari cu Trustul Intact

Românii la PLIMBAREA LIBERTĂŢII. "Imposibil de confiscat!" - mii de români solidari cu Trustul Intact

10 Aug 2014   •   17:31
Românii la PLIMBAREA LIBERTĂŢII. "Imposibil de confiscat!" - mii de români solidari cu Trustul Intact

Mii de români din mai multe oraşe ale ţării îşi exprimă solidaritarea faţă de Trustul Intact participând la acţiunea civică PLIMBAREA LIBERTĂŢII.

În Bucureşti, aproape două mii de persoane manifestă solidar cu jurnaliştii Antena 3, reporteri, editori, producători, într-o "plimbare" în jurul Palatului Cotroceni. Se agită steaguri tricolore, se scandează "Jos Băsescu!"

Întâmpinaţi cu entuziasm de participanţi, realizatorul Adrian Ursu purtând un tricou pe care era inscripţionat mesajul: "Mai bine confiscat decât pe creier spălat"."Confiscarea este în mod clar de la domnul Traian Băsescu iar spălarea de creieri o descoperim des şi la destul de mulţi oameni. Încă există oameni care jubilează pentru ceea ce s-a întâmplat zilele acestea. Acum este vorba despre noi, despre un abuz groaznic împotriva Antenei 3 şi este o serie cu multe precedente. De data asta se pare că oamenii care au ieşit să se plimbe au ieşit şi cu gândul acesta, că nu mai trebuie să se repete ori de câte ori cineva este călcat în picioare, noi să întoarcem capul şi să mergem mai departe. Se pare că oamenii încep să înţeleagă că este despre ei, chiar dacă este cel de alături, un necunoscut", a declarat Adrian Ursu.

De asemenea, în mulţime se află şi Mihai Gâdea, directorul Antena 3 are un tricou pe care scrie "Imposibil de confiscat".
"Se pare că nu suntem singuri. Mulţi oameni vor să se plimbe. Ce se întâmplă astăzi aici este un fenomen şi, dacă cei care au responsabilitate în această ţară nu înţeleg despre ce e vorba, înseamnă că se află într-o mare eroare", este mesajul pe care a vrut să îl transmită Mihai Gâdea.

Mircea Diaconu este şi el "la plimbare", "Când eram copil, familiile ieşeau la plimbare duminică după-amiaza ţinându-se de braţ. E bine că începem să ne mişcăm din nou!", a declarat europarlamentarul.

Mircea Badea este primit cu urale de participanţii la manifestare, şi el poarta un tricou inscripţionat cu mesajul: "Justiţia execută ordine şi oamenii". "Este un mesaj destul de clar. Este probabil dorinţa multor oameni de a se plimba şi cu această ocazie să exprime nişte lucruri în care cred", a declarat Mircea Badea.

 "Sunt foarte mulţi oameni prezenţi şi le mulţumim, în numele Antenei 3, că au venit să se plimbe cu noi. Au văzut ceea ce ni se întâmplă şi sunt alături de noi. Nu înţeleg cum, într-un stat normal, nu pot fi oprite aceste abuzuri. Sunt îngrijorat şi de pasivitatea de care dau dovadă multe instituţii. Sigur, unii ar spune că Parlamentul este una dintre ele. Dar oamenii nu sunt deloc derutaţi când vine vorba de Antena 3. Ei tot timpul ne-au văzut pe noi, acum avem şi noi posibilitatea să îi vedem, pe viu", a declarat realizatorul Antena 3 Răzvan Dumitrescu.


"Am venit cu părinţii mei de la Râmnicu Vâlcea. O plimbare mică ne ajută la democraţie. Părinţii mei au fost la Revoluţie pentru democraţie şi acum ni se ia acest drept", a spus Ionuţ Budişteanu, tânărul informatician şi inventator care s-au bucurat de susţinerea Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.



×