x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a dat startul la înscrierile pentru sesiunea din toamnă de Bacalaureat

S-a dat startul la înscrierile pentru sesiunea din toamnă de Bacalaureat

11 Iul 2011   •   06:27
S-a dat startul la înscrierile pentru sesiunea din toamnă de Bacalaureat

Candidatii respinsi la bacalaureatul din vara se pot inscrie in perioada 11-15 iulie pentru cea de a doua sesiune. Exceptie fac cei care au fost dati afara de la test pentru frauda si care nu mai pot participa la doua sesiuni ale examenului.

Dupa un bacalaureat in care aproape jumatate din promotie a fost picata, rata de promovabilitate fiind de 45,72%, cu doar 1,25% mai mare decat inainte de recorectarea celor 80.160 de lucrari contestate de elevi, de azi incep inscrierile pentru examenul din toamna. O a doua sansa pentru cei nepromovati, nu si pentru cei care au fost prinsi copiind, care nu pot veni decat in toamna anului viitor la examen.

Ministrul Educatiei nu a ezitat sa anunte din nou, la fel ca la proaspat incheiata sesiune, toleranta zero fata de frauda. "La sesiunea din toamna va fi o mare greseala sa scadem standardele. Elevii care astazi nu au reusit la examenul de bacalaureat pot sa il ia in toamna daca vor invata, daca se vor pregati, daca vor munci serios. Standardele nu vor fi scazute, iar nivelul de corectitudine va fi exact acelasi", le transmite ministrul Daniel Funeriu celor care vor sustine o noua testare.

In anii precedenti, nimeni nu-i mai baga in seama pe "tomnatici". Acum, lucrurile s-au schimbat. Toata lumea va fi cu ochii pe cel de-al doilea bacalaureat al anului. In cazul in care toti candidatii respinsi la sesiunea din vara ar invata si s-ar prezenta din nou la examen, atunci ar fi peste 100.000 de candidati la al doilea bacalaureat din 2011, fapt din nou inedit. Acestia vor trebui sa se pregateasca in mai putin de o luna la disciplina sau materiile pe care le-au ignorat timp de un an.

Examenul incepe cu probele orale. Astfel, in 22-23 august are loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, in 22-24 august evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, in 23 -24 august, evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, iar in 25 - 26 august evaluarea competentelor digitale.

Probele scrise incep in 29 august cu Limba si literatura romana. Vor urma in 30 august proba la Limba si literatura materna, in 31 august proba obligatorie a profilului si in 2 septembrie proba la alegere a profilului si specializarii.

In 4 septembrie vor fi afisate rezultatele, pana la ora 16.00, dupa care vor fi depuse contestatiilor, respectiv in intervalul orar 16:00 - 20:00. Contestatiile vor fi rezolvate in intervalul 5-6 septembrie, iar in 7 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.

×