x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Salvamont -Turişti căutaţi pe Valea Caraiman

Salvamont -Turişti căutaţi pe Valea Caraiman

23 Noi 2008   •   00:00

Doi turişti - un bărbat şi o femeie - au rămas blocaţi, sâmbătă după-amiază, pe Valea Caraiman din Munţii Bucegi, în zona numită Hornul Văii, iar în momentul în care au constatat că nu se pot întoarce şi nici nu pot înainta au apelat Dispeceratul Naţional Salvamont. Pentru recuperarea celor doi turişti, Serviciul Salvamont Buşteni a mobilizat toţi salvatorii montani.



La mai bine de 18 ore de când cei doi turişti au anunţat prin Dispeceratul Naţional Salvamont că au rămas blocaţi în zona Hornul Văii de pe Valea Caraiman din Bucegi, salvamontiştii din Buşteni nu au descoperit nicio urmă care să le indice că aceştia ar fi trecut pe vreunul dintre traseele pe care salvatorii i-au căutat.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că salvatorii montani au răscolit practic toată zona în care cei doi s-ar fi putut afla şi nu au descoperit nicio urmă care să le indice că turiştii, un bărbat şi o femeie, ar fi trecut pe acolo. În aceste condiţii, salvatorii montani nu exclud posibilitatea ca aceştia să fi căzut în vreo râpă, iar în acest caz şansele ca ei să mai fie în viaţă sunt minime, a afirmat Haiduc.

El a mai spus că pe munte au avut loc în ultimele ore avalanşe de mici dimensiuni şi că vântul a viscolit zăpada, formând troiene, fapt care îngreunează considerabil acţiunea de salvare.

Şeful Salvamont Buşteni exclude posibilitatea ca alarma să fi fost falsă, în condiţiile în care la sediul Salvamont au venit prieteni ai celor doi turişti bucureşteni, care au spus că au găsit parcat în Buşteni autoturismul cu care cei doi au venit la munte.

Haiduc a mai spus că salvamontiştii de la Sinaia s-au arătat pregătiţi să-şi ajute colegii din Buşteni în această operaţiune şi că, duminică după amiază, reprezentanţii Salvamont vor stabili paşii pe care-i vor urma în această operaţiune de salvare.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania salvamont