x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriela Firea: Avem primele sarcini prin programul de creștere a natalității

Gabriela Firea: Avem primele sarcini prin programul de creștere a natalității

de Redacția Jurnalul    |    21 Apr 2023   •   12:00
Gabriela Firea: Avem primele sarcini prin programul de creștere a natalității
Sursa foto: FB Gabriela Firea

Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunțat vineri că au fost deja înregistrate primele rezultate ale programului de creștere a natalității.

Potrivit ministrului Familiei, din 5 decembrie 2022 până în prezent au fost primite 14.000 de solicitări primite pentru obținerea sprijinului. „Toată echipa direcției Familie din minister depune eforturi pentru a analiza documentele trimise de dumneavoastră și pentru a vă putea da, cât se poate de repede, informații legate de stadiul dosarului, dacă ați completat totul corect sau dacă ați depus toate actele necesare. Avem deja 3.800 de dosare declarate eligibile și peste 3.200 de contracte transmise pentru a fi semnate”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Conform acestia, peste 2.000 de vouchere au fost comandate și majoritatea au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari.

Cuplurile au început deja să folosească aceste vouchere, iar până acum cele mai multe au cheltuit sumele în farmaciile înscrise în program pentru medicamentele necesare începerii tratamentului.

„Mă bucură numărul destul de mare de doamne care au realizat deja proceduri de embriontransfer și avem deja doamne care au rămas însărcinate. Le felicit pe toate și abia aștept să aflăm noutăți când vor veni pe lume copiii mult doriți. Din nefericire, avem și situații în care procedura de fertilizare a fost încheiată fără succes și cuplurile au depus dosarul pentru încă o șansă. Putere și curaj în continuare, pentru că așa cum am mai anunțat doamnele și cuplurile se pot înscrie de trei ori într-un an pentru sprijinul de 15.000 de lei/procedură, dacă medicul specialist indică acest lucru”, a adăugat ministrul Familiei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela firea cresterea natalitatii