x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandal la audieri: Ungureanu: Speram să nu deveniți politician. Costache: Nu vrem la Beciul Domnesc

Scandal la audieri: Ungureanu: Speram să nu deveniți politician. Costache: Nu vrem la Beciul Domnesc

04 Mar 2020   •   14:33
Scandal la audieri: Ungureanu: Speram să nu deveniți politician. Costache: Nu vrem la Beciul Domnesc
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul propus pentru Sănătate, Victor Costache, a avut, miercuri, în Comisiile de specialitate, o dispută cu deputatul USR Emanuel Ungureanu. Ungureanu a spus că ministrul nu grăbește intrarea în piață a unor medicamente noi, Costache afirmând că nu vrea să ajungă la Beciul Domnesc.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu i-a spus, ministrului propus la Sănătate, Victor Costache, că a sperat că nu va deveni politician, însă ultimele fapte confirmă acest lucru.

„Speram să nu deveniți politician. Sper ca v-ați convins în această perioadă că PNL și PSD sunt cam aceeași mizerie. (...) Sunt oameni care încearcă să profite de aceasta epidemie de coornavirus și ajung la dumneavoastră în birou. (...) O firmă care vinde roboți pentru a dezinfecta cu ozon suprafețele a fost introdusă la dumneavoastră în birou (...) daca ne puteți spune cum se cheamă firma. S-ar putea să fie doar o răutate a unor PNL-iști care dau în gât PSD-iști, că e balamuc”, a spus Ungureanu.

În replică, Costache i-a spus lui Ungureanu că „trăiește în teoria conspirației”.

„Înțeleg că vine campania, dar să lăsăm sloganurile cu PNL și PSD în alt context. Mergem, lipim afișe dacă vreți... Referitor la întrebări, trăiți într-o mare teorie a conspirației. Prima întrebare este cu roboții. Lansarea Starwars a fost în decembrie, vă reamintesc. Suntem în această epidemie cu coronavirus, care a afectat și teritoriul nostru și într-adevăr că acum 2 săptămâni m-am întâlnit cu cineva care mi s-a prezentat ca om de științe american. A prezentat această soluție, care este deja achiziționată de numeroase spitale din România. Cred că a venit din exterior persoana respectivă. O să verific pe agendă (dinspre ce zonă a venit – n.r.)”, a spus Costache.

Din sală, cei prezenți i-au strigat lui Emanuel Ungureanu că „suntem la audieri, nu la anchetă”.

O altă dispută între cei doi a fost pe medicamentele nou-introduse pe listă, în acest context, Costache spunând că nu vrea să ajungă la Beciul Domnesc.

„Referitor la cele 31 de medicamente noi (de care a întrebat Ungureanu – n.r.), acestea sunt în avizare interministerială deoarece orice medicament nou introdus are un impact bugetar. Altfel, dacă vom introduce 31 de medicamente noi, vom ajunge la Beciul Domnesc, cum ați precizat și nu este intenția noastră după acest mandat”, a spus Costache.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Victor Costache