x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriel Oprea, la DNA, în scandalul coloanelor oficiale: "Consider că este nedrept"

Gabriel Oprea, la DNA, în scandalul coloanelor oficiale: "Consider că este nedrept"

05 Feb 2016   •   11:04
Gabriel Oprea, la DNA, în scandalul coloanelor oficiale: "Consider că este nedrept"
Sursa foto: Foto: Karina Knapek/Intact Images (Arhivă)
UPDATE - Fostul vicepremier şi ministru de Interne Gabriel Oprea a declarat, vineri, la ieşirea din sediul DNA, că vrea să se afle adevărul cât mai repede, este nevinovat şi se va prezenta în faţa procurorilor ori de câte ori va fi chemat.

"Sunt un om care întotdeauna şi-a făcut datoria. Am muncit, nu mi-am luat o zi de concediu. Consider că este nedrept. (...) Vreau să se afle adevărul cât mai repede. Sunt nevinovat şi mă voi prezenta în faţa procurorilor ori de câte ori voi fi chemat", a afirmat Oprea.

Ştirea iniţială: Fostul vicepremier şi ministru de Interne Gabriel Oprea s-a prezentat, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat în dosarul în care Senatul a încuviinţat începerea urmării penale în legătură cu săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu.

La intrare în sediul DNA, Gabriel Oprea nu a făcut declaraţii.

El a fost chemat pentru a i se comunica calitatea de suspect şi care sunt acuzaţiile.

Conform DNA, una dintre infracţiunile de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane şi materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoţirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliţiei rutiere.

Cea de a doua infracţiune de abuz în serviciu are legătură cu încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general ar fi beneficiat în mod nelegal de coloană oficială.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: gabriel oprea coloane oficiale dna scandal