x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Seceta pedologică va persista pe suprafeţe agricole extinse

Seceta pedologică va persista pe suprafeţe agricole extinse

14 Iun 2015   •   23:58
Seceta pedologică va persista pe suprafeţe agricole extinse

 Aprovizionarea cu apă a solului va fi deficitară în cea mai mare parte dintre zonele agricole din ţară, pe fondul unui regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obişnuit pentru această perioadă, relevă prognoza agrometeorologică ANM valabilă în intervalul 12-18 iunie.

Sub aspect termic, perioada se va caracteriza printr-o vreme mai caldă decât în mod obişnuit pe aproape întreg teritoriul agricol al ţării, chiar caniculară, cu temperaturi maxime ce pot atinge şi 35 de grade Celsius,,îndeosebi în zonele de câmpie.

Citește și Cum se păstrează umiditatea optimă în sol 

Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între 19 şi 29 grade Celsius, în majoritatea regiunilor agricole.
În timp ce maxima aerului va oscila între 26 şi 36 de grade Celsius, minimele se vor încadra între 10 şi 22 grade Celsius, la scara întregii ţări. Se prognozează ploi cu caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice şi intensificări temporare ale vântului, iar izolat vor fi condiţii de producere a grindinei.


Din punct de vedere agrometeorologic, estimările specialiştilor ANM arată că, seceta va afecta cultura grâului de toamnă si a porumbului din Moldova, Crişana, Banat, cea mai mare parte a Dobrogei, Munteniei, Transilvaniei, estul Olteniei. Pe de altă parte........................

Citește articolul mai departe pe ANTENA SATELOR

Pe aceeași temă
Cum să faci agricultură cu smartphone-ul! Aplicații pentru agricultori, ciobani și apicultori

×
Subiecte în articol: seceta