x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum să faci agricultură cu smartphone-ul! Aplicații pentru agricultori, ciobani și apicultori

Cum să faci agricultură cu smartphone-ul! Aplicații pentru agricultori, ciobani și apicultori

13 Iun 2015   •   18:18
Cum să faci agricultură cu smartphone-ul! Aplicații pentru agricultori, ciobani și apicultori

 În zilele noaste este aproape imposibil să găsiţi pe cineva care să nu aibă un smartphone sau o tabletă. Aceste tehnologii de ultimă generaţie vin în ajutorul utilizatorilor datorită multiplelor funcţii pe care le posedă. Aplicaţiile folosite pe aceste gadgeturi sunt tot mai diverse şi mai utile, fapt dovedit chiar şi în cazul agricultorilor.

Datorită informaţiilor centralizate, munca devine mult mai eficientă. Acum fermierii pot obţine cu uşurinţă date despre starea culturilor agricole, prin aplicaţiile special create în care aceştia îşi pot introduce datele specifice, cum ar fi ziua în care au plantat anumite culturi, nivelul de fertilizare al acestora sau evoluţia în funcţie de umiditatea din sol.

Citește și Invenția minune care combate seceta

De asemenea, in cazul utilajelor agicole, există anumite aplicaţii în care fermierii pot scana codul de identificare al maşinăriei utilizate, astfel încât daca întâmpină anumite probleme de funcţionare, se pot documenta în legătură cu piesele defecte şi eventual pot achiziţiona altele într-un timp foarte scurt.

Majoritatea fermierilor îşi doresc să dea randamnet prin munca pe care o realizează, aceştia ştiind deja ce poate face tehnologia pentru ei, fapt pentru care sunt deschişi şi receptivi la aceste noi invenţii.

Iată câteva aplicații și invenții care vă pot fi utile, în funcție de tipul de activitate agricolă pe care îl desfășurați:

Pentru crescătorii de animale,..............................

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR

Pe aceeași temă:
Incredibil! Parc de turbine eoliene pe un bob de orez! Poate da energie pentru un smartphone


×