x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful IPJ Suceava va fi judecat pentru supraevaluarea clădirii în care funcţionează poliţia locală

Şeful IPJ Suceava va fi judecat pentru supraevaluarea clădirii în care funcţionează poliţia locală

13 Aug 2013   •   17:27
Şeful IPJ Suceava va fi judecat pentru supraevaluarea clădirii în care funcţionează poliţia locală

Şeful IPJ Suceava, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, un subaltern al său şi alte trei inculpaţi vor fi judecaţi într-un dosar de abuz în serviciu privind cumpărarea unui imobil care să fie sediul instituţiei, la un preţ supraevaluat cu aproape şase milioane de lei.

Alături de Todiruţ, acuzat de abuz în serviciu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie suceveni, pentru aceeaşi infracţiune, şeful Serviciului Logistic din cadrul IPJ Suceava, Alexa-Dumitru Teodorovici, conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În acelaşi dosar vor fi judecaţi Constantin Bujorean, asociat şi administrator de fapt la SC Servicii Comerciale SRL Suceava, Mihai-Sorin Muntean, angajat al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România şi administrator la SC Prodeval SRL Suceava, şi Gheorghe Licurici, evaluator al ANEVAR, toţi trei acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie-octombrie 2006, în contextul desfăşurării procedurii de achiziţie a unui imobil care să fie sediul Poliţiei municipiului Suceava, inculpatul Todiruţ Ioan Nicuşor, în calitatea sa de inspector şef al IPJ Suceava şi de ordonator terţiar de credite, a semnat un contract prin care a dispus, din bani publici, plata unei sume cu 5.865.152 lei mai mari decât valoarea de piaţă a imobilului.

Imobilul a fost achiziţionat de la SC Servicii Comerciale SRL Suceava, reprezentată de Constantin Bujorean, printr-o procedură în care şeful IPJ Suceava şi-a încălcat atât atribuţiile de serviciu, cât şi anumite prevederi ale legislaţiei achiziţiilor publice, susţin procurorii.

Cei 5.865.152 lei, care au fost achitaţi nejustificat din bugetul MAI, constituie prejudiciu provocat în dauna acestuia şi, în acelaşi timp, un folos necuvenit pentru SC Servicii Comerciale SRL, mai susţine DNA.

×