x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful UNPR Gorj, condamnat la 3 ani de închisoare sub supraveghere

Şeful UNPR Gorj, condamnat la 3 ani de închisoare sub supraveghere

de Gabriela Mladin    |    10 Noi 2011   •   12:56
Şeful UNPR Gorj, condamnat la 3 ani de închisoare sub supraveghere

Deputatul UNPR, Dan Ilie Morega a fost condamnat definitiv de inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani de inchisoare sub supraveghere pentru fapte de coruptie. Morega este si seful UNPR Gorj, iar in urma cu cativa ani, cand conducea organizatia PNL Gorj, le-a solicitat sefilor de institutii publice din judet bani pentru partid pentru a-i mentine in functie. Alaturi de el si alti primari si sefi de institutii din Gorj au primit condamnari.

Deputatul Dan Ilie Morega, actualul presedinte al organizatiei UNPR Gorj, a fost condamnat definitiv pentru fapte de coruptie de catre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie. El a primit trei ani de inchisoare sub suprvachere pentru ca, in 2007, cand era lider al organizatiei PNL Gorj, ar fi solicitat diverse sume de bani unor sefi de institutii din Gorj pentru a-i mentine pe posturile de directori. Asta inseamna ca deputatul trebuie sa vina de 2 ori pe sapt la politie si sa declare tot ceea ce face sau cand paraseste localitatea, sa anunte acest lucu.

Infractiunea pentru care a fost condamnat deputatul este accea de folosire a influentei a unei persoane care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii de foloase necuvenite si de instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice.

Magistratii Inaltei Curti au decis si confiscarea sumei de peste 200.000 de lei de la deputat. Alaturi de el, seful Serviciului de ape, Theodor Popescu, primarul comunei Baia de Fier, Constantin Mihutescu si alti functionari din gorj au primit cate un an de inchisoare pentru abuz in serviciu.

Alti codamnati!
Initial, judecatorii inaltei curti de casatie si justitie l-au condamnat initial, pe complet de 3 judecatori la aceasta pedeapsa. La fel si pe ceilalti inculpati. Nemultumiti de pedepse, toti au facut recurs, insa, joi, magistratii Inaltei Curti de pe completul de 5 judecatori au decis respingerea recursurilor si mentinerea sentintei de condamnare data initial. Astfel, Morega a primit de trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, Theodor Popescu, trimis in judecata in acelasi dosar, a primit o pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare, ca si primarul din Baia de Fier, Constantin Mihutescu. Functionarii de la Serviciul de Gospodarire a Apelor Gorj, Orodel Ion Radu Popescu a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendare, iar Constantin Vladasel la un an de inchisoare cu suspendare.

×
Subiecte în articol: ilie morega