x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sile Pietroi, prins ca-n filme

Sile Pietroi, prins ca-n filme

de Mara Raducanu    |    20 Iun 2008   •   00:00
Sile Pietroi, prins ca-n filme

REUŞITĂ ● Poliţiştii l-au reţinut pe "măcelaruL" din Glina
Vasile Fierbîntu, zis Sile Pietroi, capul grupării interlope anihilate miercuri de autorităţi, scăpat "la secundă" de mîna poliţiştilor, a fost capturat în aceeaşi noapte la Giurgiu pe "debarcaderul" unei bălţi de peşte. La prinderea interlopului, despre care se ştie că a sprijinit lideri politici în campania electorală, s-au tras multe focuri de armă.



REUŞITĂ ● Poliţiştii l-au reţinut pe "măcelaruL" din Glina
Vasile Fierbîntu, zis Sile Pietroi, capul grupării interlope anihilate miercuri de autorităţi, scăpat "la secundă" de mîna poliţiştilor, a fost capturat în aceeaşi noapte la Giurgiu pe "debarcaderul" unei bălţi de peşte. La prinderea interlopului, despre care se ştie că a sprijinit lideri politici în campania electorală, s-au tras multe focuri de armă.

O scenă ca-n filme s-a petrecut în toiul nopţii la Giurgiu. Forţe speciale ale Poliţiei au fost puse pe "calea" către Sile Pietroi de specialiştii cu ascultatul, interceptatul, monitorizatul, toate în interesul siguranţei naţionale şi/sau al protejării interne a Poliţiei. Mai exact de SRI şi DGIPI. Mafiotul a fost localizat pe căi specifice chiar la balta de pescuit din comuna Putineiu, judeţul Giurgiu. "L-am găsit lîngă o baltă privată de peşte, lîngă un bungalou, stătea aşa «pe cîmp». Cu el mai erau două persoane. Cînd au descins forţele noastre, cei doi au încercat să scape. Au luat-o la fugă. S-au tras mai multe focuri de armă. Toate în plan vertical", ne-a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvînt al Poliţiei Capitalei.

ÎNARMAT. Urmăritul general era înarmat pînă-n dinţi. Asupra lui s-au găsit două pistoale, unul cu bile şi unul cu gaze, două încărcătoare. Bani avea vreo 40 de milioane de euro şi 1.500 de euro, fiind dotat şi cu mai multe cartele telefonice. Toate noi. "L-am găsit pe Sile Pietroi în jurul orei 2:00, în apropierea unui cunoscut al acestuia din Giurgiu, după ce a fost urmărit de mai multe echipaje de poliţie. Un apropiat al lui Sile Pietroi, care l-a ajutat să fugă va fi cercetat de poliţişti pentru favorizarea infractorului", a precizat Ciocan încă de la orele prînzului. Surse extrajudiciare ne-au spus că ar fi vorba despre finul patronului bălţii de peşte, autorităţile însă nu ne-au confirmat informaţia, refuzînd să dezvăluie identitatea celui care l-a ajutat pe Sile Pietroi.

DUŞI LA TRIBUNAL. Sile Pietroi şi alţi opt membrii ai grupării au fost aduşi ieri la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă. În timpul derulării procesului, celor opt din clan le-au expirat ordonanţele de reţinere, şedinţa continuînd cu ei în stare de libertate. Reamintim că poliţiştii şi procurorii bucureşteni, sprijiniţi de servicii secrete, au ridicat miercuri printr-o acţiune în forţă 16 persoane căutate pentru infracţiuni cu violenţă, în urma a 25 de percheziţii făcute la diverse locaţii din Bucureşti şi judeţul Ilfov, respectiv comunele Glina, Căţelu şi Pantelimon. Sile Pietroi – capul reţelei, acuzat de mai multe infracţiuni cu violenţă, printre care tîlhărie, lipsire de libertate, tentativă de omor calificat, loviri şi ultraj contra bunelor moravuri.

Procurorul Max Bălăşescu de la Parchetul Tribunalului Bucureşti a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că anchetatorii au interceptat 60 de numere de telefon, iar pe lîngă infracţiunile de violenţă de care sînt acuzaţi membrii grupării lui Sile, urmează să se probeze şi alte infracţiuni de înşelăciuni cu terenuri, locuinţe şi faţă de bănci. "Acest individ Sile Pietroi a reuşit în decursul timpului să-şi facă un anturaj care să îşi impună autoritatea atît în comuna Glina, atît prin ameninţări, cît şi prin vorbe bune şi trimiteri de sume de bani. Au reuşit să stăpînească comuna, după care au început, în lipsa clanului Cămătaru, să intre şi în Bucureşti. În localitatea Glina avea o fermă unde ducea oamenii, supunîndu-i la diverse violenţe. Nu-l interesa că-i rupe mîinile cu ranga sau că îi dă cu ranga peste degete", a povestit procurorul de caz. Mai mult, "măcelarul" din Glina ar fi servit diverselor interese ale unor oameni politici în campania electorală pentru alegerile locale din 2008. Potrivit unor surse judiciare, aceştia ar fi asigurat oameni la secţiile de votare şi ar fi împărţit fluturaşi în timpul campaniei electorale.

Şmecher şi stăpîn în Glina

Din gruparea condusă de Vasile Fierbîntu fac parte majoritatea fraţilor acestuia, dar şi foşti sportivi. Printre ei se numără chiar şi Achim Teodor, candidat la Primăria din comuna Pantelimon din partea Partidului Noua Generaţie (PNG), actualmente consilier PNG. Acesta, împreună cu Sile Pietroi şi alţi membrii ai grupării au obligat cu forţa o persoană să urce în maşina lor, după care au dus-o la ferma din Glina. Victima a fost bătută crunt pe motiv că locuieşte cu fosta soţie a lui Achim Teodor. După aproximativ patru ore de bătăi, bărbatul bătut a fost abandonat pe stradă.

×
Subiecte în articol: observator sile Glina pietroi sile pietroi