x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicaliștii din RATB amenință cu GREVĂ GENERALĂ, în următoarele două săptămâni

Sindicaliștii din RATB amenință cu GREVĂ GENERALĂ, în următoarele două săptămâni

07 Mar 2014   •   15:35
Sindicaliștii din RATB amenință cu GREVĂ GENERALĂ, în următoarele două săptămâni
Sursa foto: b365.ro

Membrii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB) ar putea declanşa grevă de avertisment şi grevă generală în următoarele două săptămâni, pe fondul neînţelegerilor cu Administraţia Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), în privinţa semnării unui nou Contract colectiv de muncă, a declarat vineri, pentru Agerpres, Mircea Ionescu, preşedintele STB.

'În urma şedinţei de astăzi (vineri n.r.) a Adunării Generale din cadrul Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB), s-a decis aproape în unanimitate declanşarea conflictului colectiv de muncă, care include toate procedurile de protest, de la grevă de avertisment la grevă generală. În următoarele şapte zile, urmează procedura de conciliere cu reprezentanţi de la Ministerul Muncii, însă îmi este greu să cred că procedura de conciliere va schimba punctul de vedere al sindicaliştilor', a afirmat Mircea Ionescu.

Potrivit acestuia, în următoarele zile se vor strânge semnături de la membrii de sindicat, în vederea declanşării acţiunilor de protest.

'Dacă jumătate plus unul din totalul membrilor de sindicat vor fi de acord cu hotărârea Adunării Generale, atunci vom face un calendar de proteste pentru perioada următoare. Greva de avertisment va avea o durată de două ore şi ar putea fi urmată de greva generală, în cazul în care până atunci nu se va ajunge la un consens cu Administraţia RATB', a mai spus preşedintele STB.


×