x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șirul evenimentelor în scandalul Șoșoacă-echipa Rai Uno prezentat de Poliție

Șirul evenimentelor în scandalul Șoșoacă-echipa Rai Uno prezentat de Poliție

15 Dec 2021   •   20:24
Șirul evenimentelor în scandalul Șoșoacă-echipa Rai Uno prezentat de Poliție
Sursa foto: Lucian Alecu

Scandalul dintre Diana Șoșoacă și jurnalista de la Rai 1, Lucia Goracci, a început după ce senatoarea s-a răzgândit în ceea ce privește interviul. Când echipa de jurnaliști a vrut să plece, familia Șoșoacă a încuiat ușa. Senatoarea a spus că se teme că echipa din Italia are droguri.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a relatat, miercuri, șirul evenimentelor din 10 decembrie.

„La 16.02, Secția 4 Poliție din Capitală a fost sesizată prin 112 de către o femeie cu privire la faptul că în cabinetul său de avocatură din municipiul București are anumite divergențe cu o echipă de jurnaliști. La 16.06 primii polițiști au ajuns la fața locului și au intervenit pentru verificarea sesizării și dispunerea primelor măsuri legale. Din primele verificări, a rezultat faptul că în incinta cabinetului a izbucnit un conflict, motivul invocat fiind faptul că apelanta nu a mai dorit să realizeze un interviu care fusese inițial stabilit de comun acord. Ulterior a reieșit că jurnaliștii au intenționat să părăsească cabinetul, context în care apelanta le-ar fi închis ușa și nu i-ar mai fi lăsat să plece până la sosirea polițiștilor. În tot acest timp, între jurnaliștii din Italia și apelantă au avut loc mai multe discuții în contradictoriu. Jurnalista a ieșit din cabinetul de avocatură, fiind găsită de către polițiști în fața cabinetului”, a spus Drăgan.

Ulterior, s-au deplasat la fața locului și polițiști ai Biroului Ordine Publică din Secția 4. Jurnalista din Italia a revenit în cabinet.

„În cadrul activităților derulate de polițiști, soțul apelantei (Diana Șoșoacă – n.r.) l-ar fi împins și l-ar fi prins cu mâna de gât pe un agent de poliție și totodată ar fi lovit-o pe jurnalista din Italia. Ulterior, jurnaliștii au ieșit pe casa scărilor, iar conflictul a fost aplanat Polițiștii au adus la cunoștința persoanelor implicate că au dreptul de a se deplasa la sediul Secției 4 Poliție pentru a depune plângere, lucru care s-a și întâmplat”, mai spune Drăgan.

La ora 16.38, la sediul Secției 4 Poliție s-au prezentat jurnaliștii din Italia care s-au deplasat cu autoturismul personal, așadar nu au fost conduși la Poliție de către polițiști, ci s-au prezentat de bună voie pentru a depune o plângere.

La ora 17.00, la sediul Secției 4 Poliție s-a prezentat și Diana Șoșoacă, însoțită de soț. Ea a precizat că formulează plângere penală împotriva jurnalistei din Italia pentru mai multe infracțiuni.

Practic, Diana Șoșoacă le-a spus polițiștilor „că este posibil ca jurnaliștii să-i fi sustras documente din birou și a menționat, de asemenea, că asupra jurnaliștilor se află droguri”.

„În conformitate cu procedurile legale în vigoare, polițiștii aveau obligația să efectueze și a efectuat un control corporal sumar precum și al bagajelor în urma căruia nu au fost identificate bunurile reclamate ca fiind sustrase, nici substanțe interzise așadar acuzațiile erau nefondate”, a explicat Georgian Drăgan.

După ce jurnaliștii din Italia au fost informați că Diana Șoșoacă formulează plângere pentru săvârșirea infracțiunilor de violare a vieții private, violare a sediului profesional și lovire și alte violențe, aceștia au comunicat că nu doresc să mai participe la nicio activitate, nici să fie audiați, nici să mai depună plângere ș nici să mai comunice cu polițiștii, până când la sediul Poliției nu se deplasează un reprezentant al Consulatului Italiei la București.

Astfel, la ora 18.55 la sediul Secției 4 Poliție au venit reprezentanți ai Consulatului Italiei la București.

În urma discuțiilor, ei au declarat că doresc să depună plângere, să fie audiați, iar atașații au solicitat ca procedurile să fie derulate în prezența unui interpret.

În acest sens, la ora 21.30 la sediul Secției 4 a sosit un interpret autorizat și au început audierile jurnaliștilor.

„La ora 22.40 s-au finalizat audierile a doi dintre jurnaliști, însă nu au dorit să părăsească sediul secției, dorind să o aștepte și pe colega lor. În intervalul 21.30 - 22.30 jurnalista din Italia a fost audiată în calitate de parte vătămată cu privire la infracțiunile pentru care a dorit să sesizeze. La ora 23.35 cei trei jurnaliști și reprezentanții Consulatului au părăsit sediul Secției 4 Poliție”, a mai spus Drăgan.

Acesta a făcut precizarea că împotriva jurnaliștilor italieni nu au fost dispusă nicio măsură preventivă. Ei au fost informați cu privire la posibilitatea depunerii unei plângeri și lămurirea tuturor aspectelor sesizate.

Toate procedurile derulate de polițiști s-au derulat sub coordonarea strictă a procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1.

În continuare, în această cauză se fac cercetări pentru lipsire de libertate și lovire sau alte violențe, în baza plângerii depuse de jurnalista din Italia, de violare a vieții private, violare a sediului profesional și lovire și alte violențe, în baza plângerii formulate Diana Șoșoacă la 112 și ultraj, având în vedere că un polițist a fost agresat de soțul apelantei.

Soțul Dianei Șoșoacă este cercetat pentru ultraj și a fost plasat deja sub control judiciar.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Diana Șoșoacă