x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SLOBOZIA / Nuţu Cămătatu, aproape liber

SLOBOZIA / Nuţu Cămătatu, aproape liber

de Miruna Pasa Petru    |    18 Dec 2008   •   00:00

Cunoscutul personaj din lumea interlopă Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, se află pentru a doua oară în jumătate de an la un pas de eliberarea condiţionată.



Judecătoria Slobozia a dispus recent această măsură, dar hotărârea nu produce încă efecte, nefiind definitivă. Ultimul cuvânt în acest dosar îl vor avea magistraţii de la Tribunalul Ialomiţa deoarece procurorii de la Slobozia au declarat deja recurs împotriva hotărârii de punere în libertate a deţinutului.

Posibila eliberare a lui Cămătaru vine la scurt timp după ce acesta a fost mutat de la Penitenciarul Rahova la Slobozia, transfer care ar fi avut legătură cu revolta petrecută în luna noiembrie în închisoare. Tot atunci s-a decis şi amânarea cu trei luni a rediscutării cererii lui Cămătaru de eliberare înainte de termen. Acesta a contestat însă la instanţă măsura şi a obţinut astfel o hotărâre de eliberare condiţionată. Potrivit legii, pentru punerea unui deţinut în liberate înainte de termen trebuie îndeplinite cumulativ mai multe condiţii. Printre acestea se află şi dovezile de reeducare şi atitudinea disciplinată pe parcursul detenţiei.

×
Subiecte în articol: romania