x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum afectează social media comportamentul financiar al copiilor - Avertismentul lui Adrian Măniuțiu

Cum afectează social media comportamentul financiar al copiilor - Avertismentul lui Adrian Măniuțiu

de A.P.    |    06 Mar 2023   •   13:45
Cum afectează social media comportamentul financiar al copiilor - Avertismentul lui Adrian Măniuțiu
Sursa foto: Hepta

În cadrul conferinței WebDidactica cu tema „Educația financiară în școli”, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, unul dintre experții invitați la eveniment, Adrian Măniuțiu, a atras atenția asupra impactului negativ pe care îl poate avea social media asupra comportamentului financiar al copiilor.

Potrivit lui Măniuțiu, copiii sunt tot mai expuși la presiunea de a cumpăra lucruri scumpe și de a se afișa pe rețelele de socializare, în încercarea de a-i impresiona pe ceilalți. Acest comportament poate duce la probleme financiare pe termen lung, întrucât mulți copii nu înțeleg că achiziționarea unor obiecte scumpe nu le aduce fericirea, respectul sau statutul pe care și l-ar dori și posesiunea anumitor obiecte nu este necesară pentru a fi apreciați de cei din jur: ,,Nu cheltui bani pe care nu îi ai, pe lucruri de care nu ai nevoie, pentru a-i impresiona pe alții!”

Educația financiară a copiilor poate fi hotărâtoare în dezvoltarea lor ca adulți

De asemenea, Măniuțiu a subliniat importanța educației financiare în școli și necesitatea de a introduce materia în programele școlare. Prin învățarea acestor concepte încă din copilărie, copiii vor putea înțelege mai bine cum să-și gestioneze banii și să facă alegeri financiare mai bune.

Conferința a adunat mai mulți specialiști în domeniul educației financiare, care au dezbătut diverse aspecte legate de acest subiect, inclusiv importanța economisirii, gestionarea datoriilor și investițiile.

Importanța educației copiilor în ceea ce privește comportamentul financiar resposabil și ghidarea lor pentru a lua decizii bune cu privire la gestionarea banilor poate avea un efect hotărâtor în dezvoltarea lor ca adulți. Social media poate fi uneori o sursă de influență negativă, dar prin educație se poate să fie combătută această influență, iar copiii să fie ajutați să înțeleagă importanța valorilor precum cheltuirea responsabilă și economisirea pentru viitor.

×
Subiecte în articol: social media copii adrian maniutiu