x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şoferi, atenţie la “radarele in cascada”!.

Şoferi, atenţie la “radarele in cascada”!.

de Mara Raducanu    |    22 Mai 2011   •   12:04

Politistii rutieri, sub coordonarea Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, vor desfasura astazi, incepand cu ora 15.00, o actiune pe soselele din judetele Bacau, Harghita, Neamt, Sibiu si Vaslui, fiind amplasate radare in cascada.

De asemenea, politistii vor supraveghea traficul rutier la intrarea in Capitala, pentru fluidizarea circulatiei, prevenirea blocajelor rutiere si a evenimentelor negative, intrucat, si la acest sfarsit de saptamana se estimeaza un flux numeros de autovehicule. Actiunea vizeaza verificarea respectarii de catre participantii la trafic a regimului legal de viteza si prevenirea accidentelor de circulatie produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate la conditiile de trafic', potrivit Politiei Romane. Astfel, in intervalul orar 15.00 - 20.00, politisti de la rutiera si de ordine publica actioneaza pentru cresterea gradului de siguranta rutiera, diminuarea numarului accidentelor rutiere produse pe fondul excesului de viteza, precum si pentru reducerea gradului de victimizare a populatiei prin producerea de accidente rutiere.

Pe langa prezenta in trafic, politistii vor folosi aparatele destinate supravegherii traficului rutier si masurarii vitezei de deplasare a autovehiculelor, unele dintre acestea urmand a fi amplasate in "cascada' in locurile cu risc sporit de producere a accidentelor rutiere.

×